Συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής με τον δήμαρχο Κυθήρων-Αντικυθήρων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής με τον δήμαρχο Κυθήρων-Αντικυθήρων

Η πορεία υλοποίησης έργων που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής με ίδιους πόρους ή μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», καθώς και ο σχεδιασμός νέων έργων και υποδομών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του δημάρχου Κυθήρων-Αντικυθήρων Στρ. Χαρχαλάκη.

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη και ο προϊστάμενος Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλος.

Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, κατά τη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ολοκλήρωση και λειτουργία ενός εμβληματικού έργου, του χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων, προϋπολογισμού 6.300.000,00 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής, αλλά και στην αποκατάσταση των δύο πρώην ανεξέλεγκτων ΧΑΔΑ σε Κύθηρα και Αντικύθηρα, με τον περιφερειάρχη Αττικής να εκφράζει τη διαρκή και αμέριστη στήριξή του στα ευαίσθητα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και τον στρατηγικό προσανατολισμό της Περιφέρειας στην προώθηση δράσεων και έργων που αφορούν στη σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν επιπλέον οι δυνατότητες για την ένταξη νέων έργων στα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας.

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε από τον κ. Χαρχαλάκη για την πρόοδο του έργου οδοποιίας στην περιοχή Ποταμός, το οποίο υλοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, για την υλοποίηση αθλητικών υποδομών, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας καθώς και τις εργασίες ανάπλασης της εκκλησίας του Αγ. Ανδρέα στο Μανιτοχώρι.

Αναφερόμενος στη συνεργασία της Περιφέρειας με τον Δήμο Κυθήρων ο περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε: «Με συστηματική δουλειά, στενή συνεργασία και αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού εργαλείου, επιταχύνουμε την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, που αφορούν τον ευαίσθητο τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά και των αναγκαίων υποδομών. Με σειρά σημαντικών έργων στόχος μας είναι να αναδείξουμε το νησί σε αυτό που πραγματικά είναι: Ένας όμορφος, λειτουργικός τόπος που σέβεται το περιβάλλον και αξιοποιεί τις δυνατότητές του σε όλα τα επίπεδα».

Σύμφωνα με την περιφερειακή αρχή, από την πλευρά του ο δήμαρχος Κυθήρων-Αντικυθήρων Στρ. Χαρχαλάκης εξήρε την «αγαστή συνεργασία του με τον περιφερειάρχη, αλλά και την προσδοκία του για την περαιτέρω στήριξη σε ζητήματα που αφορούν την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων, αναπλάσεων και έργων πολιτισμού, όπως, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία μνημείου των σφουγγαράδων στα Αντικύθηρα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet