Συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής με τον δήμαρχο Τροιζηνίας – Μεθάνων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής με τον δήμαρχο Τροιζηνίας – Μεθάνων

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με δημάρχους, με στόχο τον προγραμματισμό και τη δρομολόγηση δράσεων με αναπτυξιακό πρόσημο, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Τροιζηνίας – Μεθάνων, Σπύρο Πολλάλη.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας παραβρέθηκαν, επίσης, η αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, και η γενική διευθύντρια Αναπτυξιακών Έργων της Περιφέρειας, Ε. Βελγάκη.

Ο κ. Πολλάλης επισήμανε ότι ο Δήμος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και αναφέρθηκε στις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, τονίζοντας ότι χρειάζεται τη στήριξη της Περιφέρειας για τη δρομολόγηση έργων με αναπτυξιακό πρόσημο. Ειδικότερα εστίασε στην ανάγκη ανάπτυξης του θαλάσσιου μετώπου Γαλατά, αλλά και στη σημασία ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου Τροιζηνίας για τουριστικούς και πολιτιστικούς λόγους. Παράλληλα υπογράμμισε πως απαιτούνται βελτιωτικά έργα στα δίκτυα ύδρευσης, έργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου, αλλά και φωταγώγησης των δρόμων.

Ο κ. Πατούλης, αναγνωρίζοντας την ανάγκη στήριξης περιοχών της Αττικής που «διψούν», όπως ανέφερε, για αναπτυξιακές παρεμβάσεις τόνισε ότι η βούληση της νέας διοίκησης της Περιφέρειας είναι να βοηθήσει τις δημοτικές αρχές προς αυτήν την κατεύθυνση προς όφελος των πολιτών, μέσα από μία ιεράρχηση και διαχείριση προτεραιοτήτων. «Θα  εστιάσουμε στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και παρεμβάσεων που θα αναβαθμίσουν τη ζωή των πολιτών ιστορικών περιοχών όπως τα Μέθανα, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής» τόνισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε:

«Προτεραιότητα της νέας διοίκησης για την επόμενη περίοδο είναι η χρηματοδότηση ώριμων μελετών για έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα, με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη όλων των Δήμων της Αττικής. Σε αυτό το πλαίσιο θα αξιοποιηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία για οριζόντιες δράσεις υπέρ των πολιτών σε όλο το λεκανοπέδιο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet