Συνεχίζεται κάθε Τετάρτη το πρόγραμμα δωρεάν εξέτασης προληπτικού ελέγχου μαστού στο «Νίκος Κούρκουλος»
Κοινωνία

Συνεχίζεται κάθε Τετάρτη το πρόγραμμα δωρεάν εξέτασης προληπτικού ελέγχου μαστού στο «Νίκος Κούρκουλος»

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια Αττικής, εξακολουθεί να είναι μεγάλη η ανταπόκριση των γυναικών στο πρόγραμμα για δωρεάν εξέταση προληπτικού ελέγχου μαστού με έμφαση στη διαγνωστική κάλυψη. Γι’ αυτό τον λόγο το πρόγραμμα συνεχίζεται από την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου και κάθε Τετάρτη απόγευμα, από τις 15.00 μέχρι τις 18.00, στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος».

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από τις αρχές Μαΐου και μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις (μαστογραφία, υπέρηχο μαστού ή πιο εξειδικευμένες εξετάσεις), πάνω από 300 γυναίκες.  Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ανιχνεύθηκαν περιστατικά καρκίνου τα οποία αντιμετωπίστηκαν εξ’ ολοκλήρου στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται με τη συνεργασία και τη συμβολή του αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργου Δημόπουλου, της διοικήτριας του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», Όλγας Μπαλαούρα, του υποδιοικητή του Νοσοκομείου, Χρήστου Φασιανού, του διευθυντή Ακτινολογικού Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», Στάθη Βλαχάκου, της προϊστάμενης Χειρουργικού Τομέα, Ελισσάβετ Ντίνα, της συνεργάτιδας του περιφερειάρχη Αττικής, Αμαλίας Γκόρου- Ρόντου και την υποστήριξη του προσωπικού του Ακτινολογικού Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος».

Σκοπός του προγράμματος είναι να ενημερωθούν οι γυναίκες 38-70 ετών για τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης, να έρθουν σε επαφή με ειδικούς γιατρούς μαστού που θα τις ενημερώσουν για την υγεία του μαστού τους, να εξοικειωθούν οι νεότερες γυναίκες με τη διαδικασία της κλινικής εξέτασης μαστού και να κάνουν δωρεάν εξετάσεις ανάλογα με τις συστάσεις των ειδικών.

Ο περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει σχετικά:

«Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην πρόληψη που είναι το ισχυρότερο “όπλο” για την προστασία της ζωής των πολιτών. Ακολουθώντας πιστά τα Διεθνή Πρωτόκολλα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υλοποιούμε προγράμματα που συμβάλλουν στην έγκαιρη διάγνωση και στην θωράκιση της υγείας των γυναικών. Με σχέδιο και με τη συνεργασία επιστημονικών φορέων υψηλού κύρους προστατεύουμε γυναίκες ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Ενωμένοι συνεχίζουμε με στοχευμένες δράσεις να συνδράμουμε στον αγώνα για την ενίσχυση της πρόληψης».

Οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή στον δωρεάν Μαστογραφικό έλεγχο είναι:

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).
  • Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet