Συνεχίζονται οι εργασίες αναβάθμισης του οδικού δικτύου Αθηνών – Σουνίου  από την Περιφέρεια Αττικής
Κοινωνία

Συνεχίζονται οι εργασίες αναβάθμισης του οδικού δικτύου Αθηνών – Σουνίου από την Περιφέρεια Αττικής

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται από την Περιφέρεια Αττικής η ολοκλήρωση του έργου της εκτεταμένης αναβάθμισης του οδικού άξονα της Αθηνών – Σουνίου. Τα συνεργεία έχουν εκκινήσει τις εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος και τη χάραξη νέων διαγραμμίσεων του τμήματος μετά τη Βάρκιζα και συγκεκριμένα από τον κόμβο του Ribas και για μήκος 7 χλμ.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αθηνών  – Σουνίου έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο τμήμα από τα Λιμανάκια Βουλιαγμένης μέχρι τη Βάρκιζα, αλλά και η ασφαλτόστρωση της Λεωφ. Ποσειδώνος με νέο αντιολισθητικό ασφαλτοτάπητα αθόρυβης κύλισης, νέες διαγραμμίσεις, φωτισμό Led, ενώ παράλληλα, έχει διευκολυνθεί σημαντικά η προσβασιμότητα των πεζών και των ΑμεΑ, με τις νέες πεζογέφυρες που έχουν τοποθετηθεί στο ύψος του Φλοίσβου και στον Άλιμο αντίστοιχα. Επιπλέον, εφαρμόζονται για πρώτη φορά μέτρα αποτροπής τροχαίων παραβάσεων όπως η κάμερα ανίχνευσης παραβίασης του φωτεινού σηματοδότη, ενώ και ο χώρος πρασίνου στην κεντρική νησίδα έχει αναβαθμιστεί.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, αναφερόμενος σχετικώς, υπογραμμίζει την προτεραιότητα που δίνει η Περιφέρεια  στην εφαρμογή του στρατηγικού της πλάνου για την αναβάθμιση των μητροπολιτικών υποδομών της Αττικής, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Η Περιφέρεια Αττικής έχει δεσμευτεί και κάνει πράξη τημεγάλη αλλαγή στην εικόνα της Αττικής μας. Η οδική ασφάλεια γίνεται βήμα – βήμα ένα κεκτημένο για τον πολίτη. Με την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων παρεμβάσεων στην Αθηνών – Σουνίου το παραλιακό μέτωπο θα διαθέτει έναν σύγχρονο ασφαλή και λειτουργικό δίκτυο, το οποίο, σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα έργα υποδομών που υλοποιούμε στην ευρύτερη περιοχή, οδηγούν σε νέα πορεία ανάπτυξης όλη τη Νοτιοανατολική Αττική».

Σημειώνεται ότι οι εργασίες αναβάθμισης του οδικού δικτύου Αθηνών – Σουνίου υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «Επεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής», το οποίο εκτελείται από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet