ΣΥΠΑ: Απαιτούμε ολοκληρωμένα μέτρα για την προστασία μας από την Covid-19
Κοινωνία

ΣΥΠΑ: Απαιτούμε ολοκληρωμένα μέτρα για την προστασία μας από την Covid-19

Ζητήματα που απαιτούν απαντήσεις, εγείρονται με την εφαρμογή θερμομέτρησης σε όλους τους εισερχόμενους υπαλλήλους και πολίτες στους χώρους εργασίας της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με τον Σύλλογο Υπαλλήλων της (ΣΥΠΑ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΣΥΠΑ:

  • Μπορεί κάποιος να υποχρεώσει εργαζόμενο ή πολίτη να αποδεχτεί την θερμομέτρηση, κατά την είσοδό του σε ένα χώρο εργασίας ή πολύ περισσότερο μέσα στο γραφείο (όπως μας καταγγέλθηκε); Όχι.
  • Ποιος εκτελεί την θερμομέτρηση; Μπορεί να την αναθέτει η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας σε οποιονδήποτε; Όχι. Απαιτείται να γίνεται από ιατρικό, νοσηλευτικό ή σχετικά εκπαιδευμένο προσωπικό.
  • Απαιτείται τήρηση του ιατρικού απορρήτου; Ναι, και μόνο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεσμεύεται για την τήρησή του.
  • Έχουν δικαίωμα όσοι εκτελούν την θερμομέτρηση να καταγράφουν τα σχετικά στοιχεία; Όχι. Η καταγραφή έρχεται σε σύγκρουση με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
  • Έχουν δικαίωμα όσοι εκτελούν την θερμομέτρηση να απαγορεύσουν την είσοδο κάποιου εργαζόμενου στο χώρο εργασίας του, εάν η θερμοκρασία του είναι πάνω από 37,5ο C. Όχι.
  • Εάν αποχωρήσει ο εργαζόμενος από τον χώρο εργασίας του, επειδή η θερμοκρασία του είναι πάνω από 37,5ο C θα θεωρείται δικαιολογημένος και θα πάρει το μεροκάματο του ή θα το χάσει; Οφείλουν να απαντήσουν… και μάλιστα θετικά.
  • Μπορεί η θερμομέτρηση από μόνη της να χαρακτηρίσει κάποιον ως ύποπτο κρούσμα Covid-19; Όχι.

Η θερμομέτρηση που πολύ συχνά, σύμφωνα με τους υπαλλήλους της Περιφέρειας, είναι ψευδής με ψηφιακά θερμόμετρα, δεν αποτελεί παρά μόνο μία ένδειξη, που μπορεί να μη συνδέεται με ασθένεια, αλλά με διάφορες καταστάσεις του οργανισμού. Για αυτό απαιτείται, όπως συμπληρώνει ο Σύλλογος, στη συνέχεια ιατρική εκτίμηση του ατόμου. Για αυτό θεωρείται μόνο ως στοιχείο ενός συνολικού σχεδίου παρέμβασης και λήψης μέτρων για την πρόληψη της διασποράς της Covid-19, συμπληρώνει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet