«Σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας COVID-19: πού είμαστε & πού πάμε…» – Ημερίδα από τον ΙΣΑ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

«Σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας COVID-19: πού είμαστε & πού πάμε…» – Ημερίδα από τον ΙΣΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας COVID-19: πού είμαστε & πού πάμε…», την οποία διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, το Σάββατο 15 Ιανουαρίου. Έγκριτοι επιστήμονες παρουσίασαν τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα αναφορικά με τη διάγνωση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση της COVID-19 λοίμωξης, καθώς και την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Τη διοργάνωση παρακολούθησαν εκατοντάδες ιατροί, καθώς και  εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Οι ομιλητές τόνισαν μεταξύ άλλων την ανάγκη για οργάνωση ενός ισχυρού συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το οποίο αποτελεί βασικό πυλώνα στην υγειονομική θωράκιση της χώρας τόσο απέναντι στην πανδημία όσο και απέναντι σε μελλοντικούς κινδύνους. Έγινε αναφορά στις νέες θεραπείες που προστέθηκαν στη «φαρέτρα» της επιστήμης και είναι πλέον διαθέσιμες και στους Έλληνες ασθενείς. Ωστόσο, τονίστηκε ότι το εμβόλιο παραμένει το πλέον ισχυρό όπλο τόσο για την προστασία του πολίτη όσο και για την προστασία της κοινωνίας και παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα στοιχεία που πιστοποιούν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι της σοβαρής νόσησης.

Ειδικότερα, οι καθηγητές και μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του υπουργείου Υγείας Δ. Χατζηγεωργίου, Γ. Σαρόγλου και Μ. Τσολιά τόνισαν ότι τα εμβόλια έχουν γίνει σε δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχουν αποδείξει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους στη σοβαρή νόσηση ακόμα και απέναντι στο στέλεχος «Όμικρον», τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν στοιχεία για το post covid σύνδρομο και τονίστηκε η ανάγκη παρακολούθησης των ασθενών που νόσησαν και οργάνωσης τέτοιων δομών, στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης και ο πρόεδρος Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Θ. Ζαούτης. Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου ήταν τα μέλη του Δ.Σ του ΙΣΑ Φ. Πατσουράκος, αντιπρόεδρος α’, Π. Λεονάρδου, Τ. Χατζής.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet