Σύμφωνο συνεργασίας θα καταρτίσουν Περιφέρεια Αττικής και υπουργείο Τουρισμού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σύμφωνο συνεργασίας θα καταρτίσουν Περιφέρεια Αττικής και υπουργείο Τουρισμού

H κατάρτιση ενός συμφώνου συνεργασίας Περιφέρειας Αττικής και υπουργείου Τουρισμού για θέματα που αφορούν στη συνεργασία των δύο πλευρών για την ανάδειξη της τουριστικής ταυτότητας και των δυνατοτήτων της Αττικής βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.

Ο υπουργός, αφού αναφέρθηκε στο καλό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών, σημείωσε ότι η συνεργασία αυτή μπορεί να γίνει συστηματικότερη και αποδοτικότερη. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συμφωνήθηκε να προχωρήσει η υλοποίηση μιας συνεργασίας και μέσω ειδικών δράσεων για τον θεματικό τουρισμό, όπως είναι ο ιατρικός.

Ο περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ότι αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τη χώρα μας και συγκεκριμένα για την Αττική να αναδειχθεί ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα για τους επισκέπτες της. Επίσης έκανε λόγο για ανάγκη επαναπροσανατολισμού του μοντέλου ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και τόνισε ότι απαιτείται συνεργασία και συμπόρευση όλων των φορέων που σχετίζονται με τον κλάδο.

«Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας για την αναπτυξιακή αναγέννηση της Ελλάδας. Θα συνεργαστούμε στενά με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού για να υλοποιήσουμε δράσεις για τον τουρισμό προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα και στην επόμενη μέρα μετά την πανδημία. Ο τουρισμός ευεξίας καθώς και ο Ιαματικός-Ιατρικός Τουρισμός είναι σύνθετα προϊόντα που στηρίζονται στη δημιουργία εμπιστοσύνης μέσω της πιστοποίησης των υπηρεσιών, αλλά και στις εξαιρετικές κλιματικές συνθήκες που η χώρα μας προσφέρει. Επιθυμία μας είναι να αναδειχθεί η ιδιαίτερη τουριστική αξία της Αττικής μας, ως  αιώνια μητρόπολη, που αξίζει έστω και μια φορά να επισκεφθεί και να βιώσει ο ταξιδιώτης της γης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση οι δράσεις της Περιφέρειας Αττικής θα είναι ευθυγραμμισμένες με την εθνική στρατηγική για τον τουρισμό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet