Σύμφωνο Συνεργασίας Περιφέρειας Αττικής και ΕΕΤΤ για ψηφιακές δράσεις και έξυπνες εφαρμογές
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σύμφωνο Συνεργασίας Περιφέρειας Αττικής και ΕΕΤΤ για ψηφιακές δράσεις και έξυπνες εφαρμογές

Σύμφωνο Συνεργασίας υπεγράφη, μεταξύ του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), δρ. Κωνσταντίνου Μασσέλου, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σκοπός της συνεργασίας είναι ο κοινός σχεδιασμός, καθώς και η ανάπτυξη και ολοκλήρωση ψηφιακών έργων και προγραμμάτων.

Στη συνάντηση υπογραφής του Συμφώνου συμμετείχαν επίσης, οι αντιπρόεδροι της ΕΕΤΤ, δρ. Δημήτρης Βαρουτάς και δρ. Σπύρος Παντελής, καθώς και η αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Αττικής, Μαρία Κουρή.

Με αφορμή την υπογραφή του Συμφώνου ο Γ. Πατούλης επεσήμανε ότι «η Περιφέρεια Αττικής συνεργάζεται στενά με την επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας με σκοπό την υλοποίηση προγραμμάτων κα δράσεων που αφορούν έξυπνες εφαρμογές και στον ψηφιακό εγγραμματισμό».

Από την πλευρά του ο κ. Μασσέλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία που θα αναπτυχθεί μεταξύ των δύο πλευρών θα είναι προς όφελος των πολιτών και θα συμβάλλει στην υλοποίηση ενεργειών που θα αφορούν στην προστασία καταναλωτών.

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια Αττικής, το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρεια Αττικής και της  ΕΕΤΤ αφορά μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Την υλοποίηση δράσεων ψηφιακής εκπαίδευσης και ψηφιακού εγγραμματισμού, με τη δημιουργία 100 hotspots σε περιφερειακές δομές και σχολεία της Αττικής. Η ΕΕΤΤ θα  αναλάβει την συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής, ιδίως σε θέματα ενημέρωσης και προστασίας καταναλωτών.
  • Ανάπτυξη πρωτοβουλιών για τις «Έξυπνες Περιφέρειες» (Smart Regions) και τις «Έξυπνες Πόλεις» (Smart Cities). Η ΕΕΤΤ θα λειτουργήσει, ως τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής.

Οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν για την υποβολή κοινών προτάσεων για προγράμματα χρηματοδότησης συναφών δράσεων, καθώς και σε ζητήματα αρμοδιοτήτων της διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet