Σύμφωνο Συνεργασίας Περιφέρειας και Γεωπονικού Πανεπιστημίου για την ανάδειξη της υπαίθρου της Ανατολικής Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σύμφωνο Συνεργασίας Περιφέρειας και Γεωπονικού Πανεπιστημίου για την ανάδειξη της υπαίθρου της Ανατολικής Αττικής

Η ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα και η ανάδειξη της υπαίθρου της Ανατολικής Αττικής μέσα από κοινές συνέργειες και δράσεις είναι οι δύο βασικοί άξονες του Συμφώνου Συνεργασίας που υπέγραψαν ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Σπυρίδων Κίντζιος, στα γραφεία της Περιφέρειας.

Παρόντες στην τελετή υπογραφής ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Θ. Αυγερινός, οι αντιπρυτάνεις Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Ι. Χατζηπαυλίδης και Ακαδημαϊκών, Ν. Δέρκας, ο κοσμήτωρ της Σχολής Επιστημών Ζώων, Ι. Οικονομόπουλος και ο καθηγητής Οινολογίας Γ. Κοτσερίδης.

«Προτεραιότητά μας είναι να επενδύσουμε στο brand name της Αττικής μας μέσα και από την ανάδειξη της εξαιρετικής τοπικής μας παραγωγής, ιδιαίτερα την παρούσα περίοδο σταδιακής επανόδου στην κανονικότητα», επεσήμανε ο κ. Πατούλης και χαρακτήρισε «πολύτιμη» τη συνδρομή της επιχειρηματικής κοινότητας στην προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια προς αυτή την κατεύθυνση.

«Μαζί θα σχεδιάσουμε το αύριο και ένα καλύτερο μέλλον για τις νέες γενιές. Σε συνεργασία με το επιστημονικό δυναμικό του Γεωπονικού Πανεπιστημίου δρομολογούμε δράσεις για την ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα της Αττικής και την αναβάθμιση των μητροπολιτικών πάρκων και χώρων πρασίνου που βρίσκονται στη διοικητική ευθύνη της Περιφέρειας, με έμφαση στο πάρκο Τρίτση. Παράλληλα, θα αξιοποιήσουμε υποδομές που θα λειτουργήσουν ως φυτώρια ενίσχυσης της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, προσαρμοσμένα στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής. Τα πεδία συνεργασίας είναι πολλά και θα εργαστούμε από κοινού προκειμένου να γυρίσει σελίδα η Αττική και να περάσει σε μία νέα εποχή», πρόσθεσε ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Σ. Κίντζιος, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την εποικοδομητική συνεργασία, επισημαίνοντας ότι θα στηρίξει κάθε δράση της Περιφέρειας που θα έχει ως στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αττικής και την ποιοτική βελτίωση της ζωής των πολιτών. «Θέλουμε να μας υπολογίζετε ως ισχυρό εταίρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet