Σύσκεψη Επιστημονικής Επιτροπής Περιφέρειας Αττικής και ΙΣΑ για την αντιμετώπιση των ασθενών με Covid-19
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σύσκεψη Επιστημονικής Επιτροπής Περιφέρειας Αττικής και ΙΣΑ για την αντιμετώπιση των ασθενών με Covid-19

Οι οδηγίες αντιμετώπισης των ασθενών με Covid-19 λοίμωξη στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής (19/2) σύσκεψης, της Επιστημονικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του ΙΣΑ, κ. Γιώργου Πατούλη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της συζήτησης επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, η σημασία της καλής παρακολούθησης του ασθενή στην κατ’ οίκον παραμονή του, με βάση τα θεραπευτικά πρωτόκολλα που έχουν εκδώσει οι Επιστημονικές Εταιρίες, μετά από αίτημα του ΙΣΑ.

Ειδικότερα, στην ιστοσελίδα του ΙΣΑ έχουν αναρτηθεί οι οδηγίες της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας (Τμήμα Αιμόστασης), της Ελληνικής Εταιρείας Εσωτερικής Παθολογίας και της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, εκπρόσωποι των οποίων θα συμμετέχουν σε μόνιμη βάση στην Επιστημονική Επιτροπή του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής.(για τις οδηγίες πατήστε εδώ).

Επίσης, συζητήθηκε το κρίσιμο ζήτημα του εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων και αποφασίσθηκε να ζητηθεί από τις Επιστημονικές Εταιρείες να υποβάλλουν ανά ειδικότητα ποια κατηγορία των ασθενών πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή του εμβολιασμού, επισημαίνει η διοίκηση της Περιφέρειας, προσθέτοντας ότι ο ΙΣΑ έχει ζητήσει με επιστολή του από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού να διευκρινίσει ποια είναι η προτεραιοποίηση των ευπαθών ομάδων.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Από την πρώτη ημέρα που θα διαγνωστεί κάποιος με λοίμωξη Covid-19 μπορεί να έχει στενή ιατρική παρακολούθηση με βάση θεραπευτικά πρωτόκολλα, για να αποτραπούν οι επιπλοκές. Η αντιμετώπιση των ασθενών στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, είναι ένα κρίσιμο ζήτημα, εξίσου σημαντικό με την ενίσχυση των δομών υγείας και των ΜΕΘ. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ανέλαβε την πρωτοβουλία να συνεργαστεί με τις Επιστημονικές Εταιρείες, για τη έκδοση οδηγιών για τη διαχείριση των περιστατικών με Covid-19 λοίμωξη, προκειμένου να αποτραπούν οι επιπλοκές που θα θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet