Τα αναπτυξιακά έργα στον Δήμο Πετρούπολης συζήτησαν ο περιφερειάρχης Αττικής με τον δήμαρχο
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Τα αναπτυξιακά έργα στον Δήμο Πετρούπολης συζήτησαν ο περιφερειάρχης Αττικής με τον δήμαρχο

Ζητήματα που αφορούν στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων υποδομών, τη διαχείριση απορριμμάτων και τον πολιτισμό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε τη Δευτέρα 6/7 ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, με τον δήμαρχο Πετρούπολης, Σ. Βλάχο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, Α. Καλογερόπουλος και ο αντιδήμαρχος Θ. Σκαλιστήρας.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο καλό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει με την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά τον περιφερειάρχη και επισήμανε ότι είναι ανάγκη να εξασφαλιστούν τα απαιτούμενα κονδύλια για την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων και δράσεων.

Μεταξύ άλλων έγινε ενημέρωση σχετικά με τα υποβληθέντα έργα του Δήμου προς ένταξη στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής (αναπλάσεις, κατασκευές οδών και κατασκευή ορεινών αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων αποφυγής επιπτώσεων πλημυρών), συζήτησαν για την προγραμματική σύμβαση κατασκευής του έργου «Εφαρμογή αποκατάστασης – Αξιοποίησης παλαιού καμινιού και ανάπλασης περιβάλλοντος χώρου, καθώς και ζητήματα που αφορούν στην ανακύκλωση και τα αντισταθμιστικά.

Ιδιαίτερα για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ο δήμαρχος ζήτησε να ενημερωθεί για το πρόγραμμα της Περιφέρειας και τα σχέδιά της.

Ο περιφερειάρχης Αττικής ξεκαθάρισε, για άλλη μια φορά, ότι η Περιφέρεια δεν σχεδιάζει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιήσει το λατομείο Μουσαμά ως χωματερή, επανέλαβε ότι η χωματερή στη Φυλή θα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της μέχρι το 2025 και ζήτησε από τον αρμόδιο αντιπεριφέρειαρχη Β. Κόκκαλη να συνεργαστεί στενά με τον Δήμο Πετρούπολης σε ζητήματα που αφορούν προγράμματα ανακύκλωσης και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Αναφερόμενος ο κ. Πατούλης στις χρηματοδοτήσεις αναπτυξιακών έργων και υποδομών δήλωσε: «Περιφέρεια Αττικής και Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού συνεργαζόμαστε στενά με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας. Στο πλαίσιο αυτό βάζουμε προτεραιότητες και υλοποιούμε σημαντικά έργα υποδομών που σχετίζονται πρωτίστως με την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Επιπλέον συνεργαζόμαστε στενά για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης 2020, που στόχο έχει τη δραστική μείωση των όγκων των απορριμμάτων που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ».

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν, σε επόμενο βήμα, οι τεχνικές υπηρεσίες Δήμου και Περιφέρειας να έχουν στενή συνεργασία ώστε τάχιστα, μετά και την κατάθεση των αναγκαίων στοιχείων από πλευράς Δήμου, να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες χρηματοδότησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet