Τα προβλήματα του Περάματος συζήτησαν περιφερειάρχης Αττικής και  δήμαρχος της περιοχής
Κοινωνία

Τα προβλήματα του Περάματος συζήτησαν περιφερειάρχης Αττικής και δήμαρχος της περιοχής

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 13/7, το Πέραμα, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με τον δήμαρχο, Γ. Λαγουδάκη, σχετικά με τα προβλήματα, τις ανάγκες της πόλης, αλλά και την πορεία των έργων που εκτελεί η Περιφέρεια στην περιοχή.

Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Πειραιώς, Σ. Αντωνάκου και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κόκκαλη, η συζήτηση εστιάστηκε στην πυρκαγιά που ξέσπασε προχθές στην περιοχή. Ο δήμαρχος Περάματος ευχαρίστησε τόσο τον Περιφερειάρχη όσο και τους αντιπεριφερειάρχες για την άμεση κινητοποίηση και τη διαρκή στήριξη και συνδρομή τους όλο το κρίσιμο χρονικό διάστημα, γεγονός που, όπως ανέφερε, συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχημένη διαχείριση της κατάστασης.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι τα ζητήματα πολιτικής προστασίας είναι στις προτεραιότητες της Περιφέρειας και σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει διαρκής εγρήγορση και επαγρύπνηση προκειμένου να μην κινδυνεύσει κανένας πολίτης.

Παράλληλα ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πέραμα, με τον δήμαρχο να εστιάζει στην ανάγκη δρομολόγησης έργων για την καλύτερη αντιπυρική θωράκιση της πόλης, αλλά και σε άλλα έργα ανάπλασης που απαιτούνται. Ο κ. Πατούλης του διαμήνυσε ότι η Περιφέρεια θα είναι συνεχώς στο πλευρό του Δήμου με στόχο να τονωθεί η ανάπτυξη στο Πέραμα, μία περιοχή που είναι για χρόνια υποβαθμισμένη. «Προτεραιότητά μας είναι η ισότιμη ανάπτυξη όλων των Δήμων της Αττικής και σε αυτό το πλαίσιο εστιάζουμε σε αναπτυξιακά έργα που θα αναμορφώσουν υποβαθμισμένες περιοχές, όπως το Πέραμα», τόνισε ο κ. Πατούλης. Ο κ. Λαγουδάκης τόνισε ότι με βούληση του περιφερειάρχη πολύ σημαντικά έργα για την περιοχή έχουν ήδη ξεκινήσει μετά από αρκετά χρόνια και επισήμανε ότι η μεταξύ τους συνεργασία θα συνεχιστεί με την ίδια δυναμική, προς όφελος της πόλης.

Παράδοση απορριμματοφόρου και κάδων συλλογής βιοαποβλήτων

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του και σε εφαρμογή του προγράμματος της Περιφέρειας για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, ο κ. Πατούλης παρέδωσε στον δήμαρχο Περάματος ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο, καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων και κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης.

«Καθημερινά προσθέτουμε άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα-συμμαχία που έχουμε διαμορφώσει με τους Δήμους, προκειμένου να περάσουμε σε μία νέα εποχή στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και να αναβαθμίσουμε ποιοτικά τη ζωή των πολιτών» επισήμανε ο κ. Πατούλης και συνεχάρη το δήμαρχο Περάματος για την «άοκνη» προσπάθεια που καταβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην τελετή παράδοσης, όπου πραγματοποιήθηκε και επίδειξη της λειτουργίας του απορριμματοφόρου, παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκκαλης, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, Σ. Αντωνάκου, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Αθ. Λαγουδάκης και ο γ.γ. του Δήμου, Δ. Στάθης.

Σε δηλώσεις τους ο περιφερειάρχης Αττικής και ο δήμαρχος Περάματος επισήμαναν τα εξής:

Γ. Πατούλης: «Χαίρομαι που βρίσκομαι σήμερα εδώ, στον Δήμο Περάματος, δίπλα σε έναν άξιο δήμαρχο και έμπειρο αυτοδιοικητικό, τον Γ. Λαγουδάκη, ο οποίος κάνει σημαντικές προσπάθειες για να αναμορφώσει την πόλη του Περάματος. Σήμερα προσθέτουμε ακόμα ένα λιθαράκι στη συνολική προσπάθεια που κάνουμε για να περάσουμε σε ένα σύγχρονο τρόπο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και του σύμμεικτου σκουπιδιού. Παραδώσαμε στον δήμαρχο και στους συνεργάτες του ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο και καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων, που θα αποτελέσουν σύγχρονα εργαλεία προς αυτή την κατεύθυνση. Με δεδομένη την ευαισθησία αλλά και τη γνώση της δημοτικής αρχής πάνω σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα, είμαι βέβαιος ότι θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο. Θα είμαστε δίπλα τους για να στηρίζουμε συνεχώς τις προσπάθειες τους. Συνεχίζουμε».

Γ. Λαγουδάκης: «Καλωσορίζω στον Δήμο μας τον περιφερειάρχη και φίλο μου Γ. Πατούλη, με τον οποίο έχουμε μία μακρά, εποικοδομητική συνεργασία. Είναι μεγάλη η χαρά μας σήμερα γιατί αποδεικνύεται στην πράξη πως η συνεργασία Α’ και Β’ Βαθμού αποτελεί την προμετωπίδα τους κράτους μας. Σε τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως αυτό της προσπάθειας ενίσχυσης της ανακύκλωσης, θεωρώ ότι οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας σε συνεργασία με τους Δήμους θα έχουν ως αποτέλεσμα να μην έχουμε σε τίποτα να ζηλέψουμε, τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, στον τομέα αυτό, παρά το γεγονός ότι ακόμα κυνηγάμε τις επιδόσεις των Ευρωπαίων.

»Θέλω να διαμηνύσω στον κ. περιφερειάρχη ότι ο Δήμος Περάματος όχι μόνο θα προχωρήσει με γρήγορα βήματα την ανακύκλωση βιοαποβλήτων, αλλά θα είναι και πρωτοπόρος σε αυτόν τον σχεδιασμό. Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια είναι στενή και δεδομένη και φάνηκε και στην αποτελεσματική διαχείριση της φωτιάς που ξέσπασε προχθές εδώ στο Πέραμα. Οι αντιπεριφερειάρχες ήταν εδώ και ο ίδιος ο κ. Πατούλης, βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό μας. Τον ευχαριστούμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet