Τεστ Covid-19 σε 342 στελέχη της Περιφέρειας Αττικής
Κοινωνία

Τεστ Covid-19 σε 342 στελέχη της Περιφέρειας Αττικής

Με σκοπό την αποτελεσματικότερη θωράκιση των στελεχών της Περιφέρειας Αττικής από την πανδημία πραγματοποιήθηκαν χθες (16/11) στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Αττικής (Λ. Συγγρού 80-88) με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, διαγνωστικά τεστ για τον Covid-19, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα τεστ τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης που οργανώθηκε, έγιναν με τη λήψη δείγματος ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος.

Στη δειγματοληψία συμμετείχαν τέσσερις Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ), οι οποίες είναι στελεχωμένες από εξειδικευμένους ιατρούς (πνευμονολόγους, παθολόγους, γενικούς ιατρούς και καρδιολόγους), στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου «ΕΡΜΗΣ» της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, προσθέτει η διοίκηση.

Συνολικά το κινητό κλιμάκιο των οκτώ ιατρών και εννέα νοσηλευτών, λαμβάνοντας αυστηρά τις αναγκαίες προφυλάξεις και με πλήρη εξοπλισμό, προέβη σε λήψη δείγματος ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος, από 342 στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Περιφέρεια Αττικής επισημαίνει ότι η προληπτική δράση η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχει οργανώσει η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων πραγματοποιήθηκε με τoν συντονισμό του επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, δρ. Πάνου Ευσταθίου.

Με αφορμή τη σχετική πρωτοβουλία, ο κ. Πατούλης τόνισε:

«Προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση της πρόληψης και η θωράκιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων μας. Συμβάλλουμε με εξειδικευμένο τρόπο, στην εθνική προσπάθεια για την αναχαίτιση της επιδημίας και την προάσπιση της υγείας των πολιτών. Ένα δίκτυο γιατρών με τη συμμετοχή εξειδικευμένων νοσηλευτών εργάζεται καθημερινά για την διεξαγωγή των τεστ. Σκοπός μας είναι μέσα από τις Κινητές αυτές Ομάδες να στηρίξουμε το έργο του ΕΟΔΥ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet