Τηλεδιάσκεψη περιφερειάρχη με δημάρχους, εκπροσώπους της ΔΥΠΑ και των Ρομά για το πρόγραμμα στήριξης
Φωτογραφία: Φωτογραφία: AP Images
Κοινωνία

Τηλεδιάσκεψη περιφερειάρχη με δημάρχους, εκπροσώπους της ΔΥΠΑ και των Ρομά για το πρόγραμμα στήριξης

Την ανάγκη να επικοινωνηθεί στον μέγιστο βαθμό το πρόγραμμα στήριξης νέων ελεύθερων επαγγελματιών Ρομά, το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής με ποσό 1,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής όσο το δυνατόν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης κατά τη σχετική ενημερωτική τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα με δημάρχους της Αττικής, εκπροσώπους της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και των Ρομά.

Ειδικότερα στη σύσκεψη μετείχαν η αν. διοικήτρια της ΔΥΠΑ Γ. Χορμόβα, η αρμόδια εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Μ. Ζέρβα, ο πρόεδρος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ Β. Πάντζος και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής Δ. Δρόσης.

Κατά την αρχική του εισήγηση ο κ. Πατούλης, και αφού ενημέρωσε τους δημάρχους και τους εκπροσώπους των αρμόδιων υπηρεσιών των Δήμων σχετικά με τους στόχους του προγράμματος, επισήμανε ότι προτεραιότητα για τη διοίκηση της Περιφέρειας είναι η κοινωνική ενσωμάτωση, η άρση των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού. «Η Περιφέρεια Αττικής είναι η πρώτη που υλοποιεί το σχετικό πρόγραμμα και ευχόμαστε πραγματικά να βρει ανταπόκριση. Δεν σταματάμε όμως εδώ, θα συνεχίσουμε και με άλλες δράσεις στήριξης των Ρομά» ανέφερε και πρόσθεσε: «Στόχος της σημερινής μας συνάντησης είναι να απαντήσουμε σε τυχόν ερωτήματα, να δούμε από κοινού που πιθανά χρειάζονται βελτιώσεις αλλά κυρίως να ενημερώσουμε από κοινού την κοινωνία για τη συγκεκριμένη δράση, προκειμένου να προσελκύσει όσο περισσότερους ενδιαφερόμενους γίνεται. Θέλω να ευχαριστήσω τη ΔΥΠΑ για την εποικοδομητική συνεργασία και να ευχηθώ καλή επιτυχία. Εμείς θα είμαστε παρόντες σε ό,τι χρειαστεί».

Η αναλυτική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για το πρόγραμμα στήριξης των Ρομά

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet