Το Δίκτυο CLIMATTICA® στην τελική ευθεία σύστασης
Κοινωνία

Το Δίκτυο CLIMATTICA® στην τελική ευθεία σύστασης

Με τη συμμετοχή του ομότιμου καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, γενικού γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών και Εθνικού Εκπροσώπου για θέματα Κλιματικής Αλλαγής, Χρ. Ζερεφού, καθώς και όλων των ιδρυτικών μελών του πρώτου Δικτύου Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με την ονομασία CLIMATTICA® ολοκληρώθηκε η πρώτη συνέλευση που ανέδειξε το ιδρυτικό Δ.Σ. του καινοτόμου Δικτύου.

Το Δίκτυο αποτέλεσε πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, ενώ σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «Νέα Μητροπολιτική Αττική», στο πλαίσιο του πεδίου δράσης της για το Περιβάλλον και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο κ. Πατούλης δήλωσε: «Το CLIMATTICA®,  αποτελεί το πρώτο ηχηρό βήμα ενωτικής κίνησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε δράσεις κοινής αντιμετώπισης απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Είναι ένα πολύ-συμμετοχικό Δίκτυο Περιφερειών και Δήμων, μια διαδραστική πλατφόρμα ενημέρωσης, ανταλλαγής πληροφοριών, δεδομένων, γνώσεων, εμπειριών και καλών πρακτικών των δυνητικών εταίρων, που θα λειτουργεί και θα ενεργεί ως αξιόπιστη διεπαφή τόσο μεταξύ των μελών του περιβαλλοντικά ευαίσθητου χώρου των τοπικών κοινοτήτων, όσο και σε επίπεδο λήψης αποφάσεων».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet