Υπογραφή συμφώνου αδελφοποίησης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο της Αυστραλίας
Κοινωνία

Υπογραφή συμφώνου αδελφοποίησης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο της Αυστραλίας

Η δρομολόγηση συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής με την πόλη της Μελβούρνης, με στόχο την υλοποίηση κοινών δράσεων με αναπτυξιακό πρόσημο σε τομείς όπως ο τουρισμός, η εκπαίδευση και ο πολιτισμός, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με τη δήμαρχο Μελβούρνης Hon Sally Capp.

Σε αυτό πλαίσιο συμφωνήθηκε να εξεταστεί το ενδεχόμενο «αδελφοποίησης» της πόλης της Μελβούρνης με την μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας που είναι η Αττική, προκειμένου να οριστικοποιηθεί ένα σαφές πλαίσιο και μία στρατηγική για την υλοποίηση δράσεων, προς όφελος των πολιτών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του πρώτου τριήμερου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ελλήνων Ιατρών της Διασποράς που πραγματοποιείται με επιτυχία στη Μελβούρνη.

Σύμφωνα με την περιφερειακή αρχή, κατά τη συνάντηση o κ. Πατούλης επισήμανε πως η Περιφέρεια επενδύει στην ανάπτυξη μέσα από την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής και εστιάζει στην τόνωση του θεματικού τουρισμού, όπως είναι ο Τουρισμός Υγείας. Προς αυτή την κατεύθυνση και με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη, επισήμανε τη σημασία ανταλλαγής καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας με την Μελβούρνη, με σύμμαχο και την Ελληνική Ομογένεια, η οποία έχει ιδιαίτερη δυναμική και διαχρονική βούληση να στηρίζει την Ελλάδα.

Η κ. Capp συνεχάρη τον κ. Πατούλη για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει και στον τομέα της διάδοσης της Ιπποκράτειας σκέψης στην Ιατρική αλλά  και στην Περιφέρεια Αττικής με στόχο την τοπική ανάπτυξη και διατύπωσε τη πρόθεση της να συνεργαστεί με την Περιφέρεια Αττικής σε όλα τα επίπεδα. Στο κλείσιμο της συνάντησης ο κ. Πατούλης της έδωσε ως συμβολικό δώρο, μία ελιά από την Αττική.

Η αναπτυξιακή προοπτική της Αττικής και οι δράσεις που υλοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση συζητήθηκαν και στις επαφές που είχε ο κ. Πατούλης με αξιωματούχους του κοινοβουλίου της Αυστραλίας. 

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής για τη συνεργασία με την πόλη της Μελβούρνης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet