Φονικές πλημμύρες Μάνδρα: Εξαγοράσιμες ποινές φυλάκισης στους 8 καταδικασθέντες, με 7 ευρώ τη μέρα
Φωτογραφία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Φονικές πλημμύρες Μάνδρα: Εξαγοράσιμες ποινές φυλάκισης στους 8 καταδικασθέντες, με 7 ευρώ τη μέρα

Ποινές φυλάκισης εξαγοράσιμες προς 7 ευρώ ημερησίως επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στους οκτώ καταδικασθέντες για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής τον Νοέμβριο του 2017.

Οι δικαστές αναγνώρισαν σε όλους το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και έδωσαν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Ως εκ τούτου οι ποινές δεν θα εκτιθούν έως ότου αποφανθεί και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Αναλυτικά, το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή πέντε ετών και 19 μηνών σε τρεις κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ένας αντιπεριφερειάρχης. Επίσης, ποινή πέντε ετών και 14 μηνών σε άλλους τέσσερις κατηγορούμενους ανάμεσα στους οποίους ο έτερος αντιπεριφερειάρχης που κρίθηκε ένοχος και ποινή τεσσάρων ετών και 22 μηνών στην πρώην δήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Οι κατηγορούμενοι ανάλογα με τις αρμοδιότητές τους κρίθηκαν ένοχοι για το πλημμέλημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια άλλοι για 18 θύματα και άλλοι και για τα 25. Επιπλέον, κρίθηκαν ένοχοι για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια για 11 περιπτώσεις τραυματισμών. Στο δικαστήριο παρούσα σήμερα (23/6) από το πρωί είναι η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία μαζί με ακόμα 12 άτομα έχει κριθεί αθώα από το δικαστήριο.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet