Φουντώνει η κόντρα ανάμεσα σε Δήμο Χαλανδρίου και Περιφέρεια Αττικής για το ζήτημα των Ρομά και όχι μόνο…
Φωτογραφία: protothema.gr
Κοινωνία

Φουντώνει η κόντρα ανάμεσα σε Δήμο Χαλανδρίου και Περιφέρεια Αττικής για το ζήτημα των Ρομά και όχι μόνο…

Ολοένα και περισσότερο φουντώνει η κόντρα ανάμεσα στον Δήμο Χαλανδρίου και την Περιφέρεια Αττικής αναφορικώς με την απομάκρυνση του καταυλισμού Ρομά από την πόλη.

Αυτήν τη φορά η δημοτική αρχή στην ανακοίνωσή της με τίτλο «Έξι ψέματα και μία μισή αλήθεια από τον κ. Πατούλη» αναφέρει ότι «από τα έξι έργα τα οποία αναφέρει η σχετική ανακοίνωση ως εκτελούμενα με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, ούτε ένα δεν αποφασίσθηκε από τη διοίκηση του Γ. Πατούλη, όπως σαφέστατα προκύπτει από τις ημερομηνίες κατά τις οποίες εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο».

Μεταξύ άλλων, η δημοτική αρχή Χαλανδρίου καλεί την περιφερειακή αρχή «να εξηγήσει πώς ακριβώς θα δώσει ολιστικές λύσεις στο θέμα των Ρομά με το ΕΣΠΑ 2027, αφού συγχρόνως δηλώνει αναρμόδια για θέματα μεταστέγασης των Ρομά».

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «αλγεινή εντύπωση προκαλεί δε η σύσταση – προτροπή προς τους πολίτες του Χαλανδρίου να επιλέξουν την επόμενη φορά μια “Δημοτική Αρχή που θα λέει αλήθειες, θα συνεργάζεται με ειλικρίνεια και θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών, κι όχι μικροπολιτικές σκοπιμότητες”. Η παραίνεση Πατούλη συνιστά απροκάλυπτη παρέμβαση στα εσωτερικά της πόλης καθ΄ υπέρβαση του θεσμικού ρόλου του περιφερειάρχη. Ατυχές και άκρως απογοητευτικό το γεγονός ότι ο κ. Πατούλης επιφύλαξε για τον εαυτό του το ρόλο του… κομματάρχη του Χαλανδρίου, για λογαριασμό δοτών εκπροσώπων του, αντί να διαφυλάξει τον θεσμικό του ρόλο ως εκπροσώπου του β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet