Φωτιά στην Αττική: Εκρήξεις σε μάντρα αυτοκινήτων στις Αφίδνες – Δύσκολη η επιχείρηση της Πυροσβεστικής
Φωτιά στη Δροσοπηγή (πηγή: Eurokinissi)
Κοινωνία

Φωτιά στην Αττική: Εκρήξεις σε μάντρα αυτοκινήτων στις Αφίδνες – Δύσκολη η επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Αδιάκοπα καίει η φωτιά που «καταπίνει» στρέμματα δάσους, κατοικιών κι επιχειρήσεων στο  μέτωπο Κρυονερίου, Αφιδνών, Δροσοπηγής και έχει μετατρέψει τη Βόρεια Αττική σε μια πύρινη κόλαση. Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που αντικρίζουν οι κάτοικοι το πρωί της Παρασκευής 6/8 στις πληγείσες περιοχές.

Ακόμη μια ανατριχιαστική εικόνα είναι η στιγμή που η φωτιά φτάνει σε μάντρα αυτοκινήτων στην περιοχή των Αφιδνών, με αποτέλεσμα τα οχήματα να τυλίγονται στις φλόγες και να εκρήγνυνται. Η παρέμβαση των πυροσβεστών δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη λόγω των καυσίμων των αυτοκινήτων, τα οποία είναι εκατοντάδες και καίγονται όλα. 

Πρόκειται για ανεξάρτητη πυρκαγιά από το μέτωπο, γεγονός που προβληματίζει τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Από τη Βαρυμπόμπη, η φωτιά έφτασε μέχρι τις Αφίδνες και όλη νύχτα η χώρα παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα τις αγωνιώδεις προσπάθειες των πυροσβεστών να εμποδίσουν την πύρινη λαίλαπα από το να φτάσει στα σπίτια. Ωστόσο, τα σπίτια που έχουν παραδοθεί στις φλόγες είναι πολλά και ειδικά σε Δροσοπηγή και Αφίδνες, αλλά και στις παρυφές του Κρυονερίου.

Οι πυροσβέστες καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, όμως είναι κοινή παραδοχή ότι αν δεν σηκωθούν τα εναέρια μέσα, δεν θα περιοριστεί το τεράστιο μέτωπο.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet