Φωτιά στην Αττική: 10 χιλιόμετρα το μέτωπο από Κρυονέρι ως Αφίδνες – Εκκενώθηκε παιδική κατασκήνωση
Φωτιά στην Αττική (πηγή: Eurokinissi)
Κοινωνία

Φωτιά στην Αττική: 10 χιλιόμετρα το μέτωπο από Κρυονέρι ως Αφίδνες – Εκκενώθηκε παιδική κατασκήνωση

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι στη Βόρεια Αττική, μετά την αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, σε 10 χιλιόμετρα υπολογίζεται το μέτωπο της φωτιάς, από το Κρυονέρι έως τις Αφίδνες, όπου εκκενώθηκε προληπτικά παιδική κατασκήνωση, όπως ανέφερε στο OPEN TV ο ιδιοκτήτης της Τζώρτζης Ασημακόπουλος

Οι φλόγες «καταπίνουν» στην κυριολεξία τα σπίτια στη Δροσοπηγή, που έχει παραδοθεί από νωρίς στο έλεος της φωτιάς. Και στο Κρυονέρι, όμως, τα σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες και γι’ αυτό δόθηκε εντολή να εκκενωθεί η περιοχή. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι φλόγες απειλούν Καπανδρίτι και Άγιο Στέφανο. 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του Δήμου Διονύσου, η φωτιά δεν πέρασε τα διόδια Αφιδνών και στο συγκεκριμένο σημείο αντιμετωπίστηκε επιτυχώς. Ο Άγιος Στέφανος με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν κινδυνεύει από τη φωτιά, ωστόσο οι φλόγες πλησιάζουν. 

Από τη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο πέντε τραυματίες με εγκαύματα, ενώ έχουν απομακρυνθεί πολλοί κάτοικοι από τα σπίτια τους. 

Τείχος προστασίας για να μην περάσει η φωτιά την Εθνική Οδό

Οι πυροσβέστες, που δίνουν τιτάνια μάχη με τις φλόγες, έχουν δημιουργήσει ένας «τείχος» προστασίας στην Εθνική Οδό για να μην περάσει η φωτιά. Πολλά οχήματα της Πυροσβεστικής έχουν στήσει ένα φράγμα στο ρεύμα προς Πειραιά. Η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα την Εθνική Οδό. Ο δρόμος έχει κλείσει και από τις δύο λωρίδες, ενώ αστυνομικοί προσπαθούν να συνετίσουν κάποιους κατοίκους που δεν έχουν ακόμα απομακρυνθεί. Κοντά στα διόδια υπάρχουν και πρατήρια καυσίμων και γι’ αυτόν τον λόγο οι πυροσβέστες έχουν σχηματίσει μια γραμμή άμυνας.

Νωρίτερα το απόγευμα η Νέα Οδός  ενημέρωσε ότι λόγω πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης και έπειτα από εντολή της τροχαίας, πραγματοποιείται ολική διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΑΘΕ από τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλυφτάκη έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Οινοφύτων.

Επίσης, αναφέρει πως οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Καλυφτάκη, ενώ αντίστοιχα οι κινούμενοι προς Αθήνα θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Οινοφύτων. Στον πλευρικό σταθμό διοδίων Οινοφύτων, όπως σημειώνει, έχει τεθεί σε εφαρμογή αναστολή είσπραξης διοδίων τελών. Παράλληλα η Νέα Οδός διαβεβαιώνει ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet