Φωτιά στον Βαρνάβα – Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Πηγή: Eurokinissi
Κοινωνία

Φωτιά στον Βαρνάβα – Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Φωτιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου (10/7) σε δασική έκταση στον Βαρνάβα Αττικής, με την Πυροσβεστική να τίθεται σε κατάσταση συναγερμού.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση και προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες, 10 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, καθώς και τρία ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη. Παράλληλα, στο σημείο έχουν σπεύσει και δεκάδες εθελοντές για να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Εν τω μεταξύ φωτιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση και στην Ελευσίνα, στην περιοχή Πάτημα, με την Πυροσβεστική να επιχειρεί από εδάφους και αέρος με 5 οχήματα.

Νεότερη ενημέρωση (13.20)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στον Βαρνάβα της Αττικής. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν να αντιμετωπίσουν αφενός το δύσβατο της περιοχής, αφετέρου τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Από την πρώτη στιγμή, λίγο μετά τις 11 το πρωί, όταν υπήρξε η σχετική κλήση, βρίσκονται στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Η φωτιά καίει σε δασική έκταση, ωστόσο υπάρχει κίνδυνος για αγροικίες που βρίσκονται στο σημείο.

Στην περιοχή επιχειρούν μεταξύ άλλων πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού, καθώς είναι δύσκολη η προσέγγιση από τα επίγεια μέσα.

«Έχουν εκκενωθεί αγροικίες, δεν υπάρχει κοντά κάποια κατοικία, ωστόσο ο κίνδυνος είναι μεγάλος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Βαρνάβα, Στέλιος Τσίρκας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Φωτιά και στην Ελευσίνα

Την ίδια στιγμή ένα ακόμα μέτωπο καίει στην Αττική, στο Πάτημα Ελευσίνας, όπου και εκεί βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθώντας να περιορίσουν την έκτασή της.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet