Χαιρετισμός περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στην εκδήλωση για την παρουσίαση της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Χαιρετισμός περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στην εκδήλωση για την παρουσίαση της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Αττικής

«Σήμερα μπαίνουν οι βάσεις για την υλοποίηση μιας ακόμη μεγάλης αστικής ανάπλασης, υπερ-τοπικής σημασίας και σπουδαιότητας» επισήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση παρουσίασης της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Αττικής, στο πλαίσιο των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0», από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο περιφερειάρχης συνεχάρη τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τους συναρμόδιους υπουργούς για την «οραματική παρέμβαση», επισημαίνοντας ότι «θα συμβάλει καθοριστικά, όταν ολοκληρωθεί, στην οικονομική και αισθητική αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής και θα αναβαθμίσει κατακόρυφα την ποιότητα ζωής των κατοίκων της».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Γλυφάδα παρουσία υπουργών, βουλευτών, δημάρχων του παραλιακού μετώπου και εκπροσώπων φορέων της Αυτοδιοίκησης.

Από την πλευρά της Περιφέρειας παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Δ. Νάνου, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Ν. Πέππας και ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας, Ι. Σελίμης.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γ. Παπανικολάου, ενώ αναλυτικά τον σχεδιασμό της αστικής ανάπλασης παρουσίασε ο γ. γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ε. Μπακογιάννης.

«Θα συνεργαστούμε αρμονικά για να φέρουμε σε πέρας αυτό το εμβληματικό έργο»

«Με τη συνεργασία της κυβέρνησης, της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων και αξιοποιώντας τους πόρους του Εθνικού Σχεδίου ανασυγκρότησης, μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος “Ελλάδα 2.0”, θα υλοποιηθεί μια στρατηγικής σημασίας αστική ανάπλαση» ανέφερε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι προβλέπεται η ενοποίηση του Νότιου Παραλιακού Μετώπου της Αττικής , με τη δημιουργία ενός ενιαίου πεζοδρόμου και ποδηλατοδρόμου, μήκους 70 περίπου χιλιομέτρων, αλλά και διαμόρφωση πολλών ελεύθερων χώρων πρασίνου και αναψυχής για τους πολίτες.

Με δεδομένο ότι η Περιφέρεια Αττικής θα έχει την ευθύνη του συντονισμού των Δήμων που θα διατρέχει η ανάπλαση και της επίβλεψης του έργου, αλλά και την έμφαση που δίνει σε παρεμβάσεις με ισχυρό περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό πρόσημο, ο κ. Πατούλης εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό το οραματικό έργο θα προχωρήσει  με γρήγορους ρυθμούς.

«Η Περιφέρεια Αττικής έχει την ικανότητα να φέρει κοντά και να καθίσει στο ίδιο τραπέζι όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να συνεργαστούμε αρμονικά και να φέρουμε εις πέρας μια σημαντική αστικού τύπου παρέμβαση, που μας ωφελεί όλους. Μια παρέμβαση που υπηρετεί το κοινό μας όραμα, να ζούμε σε μια πράσινη, ανθρώπινη, βιώσιμη Αττική», ανέφερε.

Το έργο

Το έργο θα ξεκινά από το ΣΕΦ και θα καταλήγει στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Είναι μια μεγάλη αστική ανάπλαση που λειτουργεί συμπληρωματικά κι ενισχύει, τόσο το εμβληματικό έργο της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου που υλοποιεί ήδη η Περιφέρεια Αττικής, όσο και τη μεγάλη ιδιωτική επένδυση του Ελληνικού, που σιγά σιγά αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά, υποστήριξε ο περιφερειάρχης.

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης τόνισε ότι οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο το νότιο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας, δίνουν περισσότερο χώρο στους πεζούς και το ποδήλατο, «το πιο οικολογικό μέσο μετακίνησης, αλλά και το μέσο για να περάσουμε σε ένα βιώσιμο μέλλον».

Παράλληλα, όπως ανέφερε, βελτιώνουν τη ζωή των κατοίκων της Νότιας Αθήνας, ενισχύουν τις αναπτυξιακές προοπτικές της Αττικής, αφού θα συμβάλλουν στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα και η Περιφέρεια, στην αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στη βελτίωση των εισοδημάτων και την αύξηση της αξίας των περιουσιών. «Αυτού του είδους τα έργα είναι αυτά δίνουν πραγματική αξία στην Αττική», σημείωσε.

32 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για ποδηλατόδρομους

Ο περιφερειάρχης, στον χαιρετισμό του, ανέφερε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει δεσμεύσει στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων, από δικούς της πόρους, 32 εκατομμύρια ευρώ για έργα και μελέτες που αφορούν ποδηλατόδρομους σε όλη την Αττική, «αποδεικνύοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον της για την εκτέλεση αυτής της μορφής των πράσινων παρεμβάσεων, που προάγουν και υπηρετούν το μοντέλο της βιώσιμης Περιφέρειας».

Παράλληλα τόνισε ότι, σε συνεργασία με το υπ. Περιβάλλοντος, σχεδιάζει την εκπόνηση μελετών για μία παρέμβαση που θα προβλέπει τη συνένωση των ποδηλατοδρόμων όλων των Δήμων, ενώ εστίασε στο ευρύ πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που υλοποιεί σε όλη την Αττική, επισημαίνοντας ότι στο επίκεντρο της διοίκησης είναι παράλληλα με την ανάπτυξη και η προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών.  

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο κ. Πατούλης διαβεβαίωσε ότι η Αυτοδιοίκηση από την πλευρά της, Περιφέρεια Αττικής και Δήμοι, θα κάνουν ότι απαιτηθεί ώστε αυτό το σημαντικό έργο, που είναι πολύπλοκο αφού διατρέχει πολλούς δήμους, να τρέξει γρήγορα. «Για μια Αττική που θα διασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και θα δίνει αξία στις ζωές μας», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.   

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet