Χαιρετισμός του περιφερειάρχη Αττικής στην εκδήλωση της ΜΟΔ, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Χαιρετισμός του περιφερειάρχη Αττικής στην εκδήλωση της ΜΟΔ, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ

Ως ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία για τη δρομολόγηση και υλοποίηση παρεμβάσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα χαρακτήρισε τους πόρους του ΠΕΠ Αττικής ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση της ΜΟΔ με θέμα «Η ΜΟΔ ως εργαλείο υποστήριξης του ΕΣΠΑ», η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Χαιρετισμό απεύθυνε επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Α. Γεωργιάδης, ενώ ομιλητές ήταν ο κ. Γιάννης Φίρμπας, γενικός δ/ντής της Εθνικής Αρχής Συντονισμού του ΕΣΠΑ, ο κ. Γεώργιος-Εμμανουήλ Παπαδημητρίου, πρόεδρος της ΜΟΔ, ο κ. Ιωάννης Αγαπητίδης, αναπληρωτής γενικός δ/ντής ΜΟΔ και ο κ. Κων/νος Αρβανίτης, δ/ντής Τεχνικής Υπηρεσίας της ΜΟΔ.

Αναφερόμενος στο τρέχον ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 ο κ. Πατούλης, αφού εξήρε το έργο της ΜΟΔ, τονίζοντας ότι είναι πάντα δίπλα στην Αυτοδιοίκηση, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, που η Περιφέρεια Αττικής βίωσε σημαντικά αρνητικά γεγονότα (πλημμύρες στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017, φωτιά στο Μάτι τον Ιούλιου του 2018, πανδημία Covid19 κ.λπ.), οι πόροι του ΕΣΠΑ αποτέλεσαν ένα σημαντικότατο εργαλείο στήριξης για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις αλλά και για τις υποδομές μας.

Ενδεικτικά, όπως ανέφερε, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020:

  • Kατασκευάστηκε και ολοκληρώθηκε το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής της Μάνδρας, που ήταν μια από τις αιτίες των πλημμυρών του 2017.
  • Xρηματοδοτούνται περίπου 10.000 μικρές και πολύ επιχειρήσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως πληγείσες από τhν Covid 19, με παροχή κεφαλαίου κίνησης ύψους 5.000 ευρώ έως 40.000 ευρώ.
  • Ενισχύονται 37 φορείς του συστήματος υγείας με 100 εκατ. ευρώ για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών λόγω Covid 19.

«Το σύνολο των παραπάνω εμβληματικών δράσεων και ένας ακόμα μεγάλος αριθμός 730 συνολικά παρεμβάσεων χρηματοδοτούνται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική” 2014-2020, ο προϋπολογισμός του οποίου ξεπερνάει κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο το 1 δισ. ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ότι το νέο ΠΕΠ Αττικής 2021-2027 περιλαμβάνει πληθώρα παρεμβάσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα, υπογραμμίζοντας ότι θα έχει έναν προϋπολογισμό αυξημένο κατά 54% σε όρους δημόσιας δαπάνης, σε σύγκριση με την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014-2020. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, ο προϋπολογισμός του ΠΕΠ Αττικής 2021-2027 θα είναι 1,6 δισ. ευρώ, ενώ οι βασικοί άξονες χρηματοδότησης θα είναι:

  • 200 εκατ. ευρώ για δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, της έρευνας και της καινοτομίας.
  • 350 εκατ. ευρώ για δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή.
  • 150 εκατ. ευρώ για Βιώσιμα και «έξυπνα» μεταφορικά δίκτυα και βελτίωση οδικής ασφάλειας.
  • 650 εκατ. ευρώ για Ενίσχυση Κοινωνικής Συνοχής, βελτίωση υγειονομικής περίθαλψης, υποδομές εκπαίδευσης και κοινωνικής πρόνοιας.
  • 300 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση σχεδίων ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων.

«Στόχος μας είναι χωρίς χρονοτριβές και με σχέδιο, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με στόχο την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής μας σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet