Χρηματοδότηση 4,25 εκατ. από την Περιφέρεια Αττικής σε «Δαφνί», ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ
Κοινωνία

Χρηματοδότηση 4,25 εκατ. από την Περιφέρεια Αττικής σε «Δαφνί», ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ

Πόροι ύψους 4,25 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση δράσεων ενίσχυσης της ψυχικής υγείας και την ανάπτυξη υπηρεσιών αντιμετώπισης των εξαρτήσεων από ουσίες (αλκοόλ, ναρκωτικά κ.λπ.) διατίθενται από την Περιφέρεια Αττικής με απόφαση του περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δαφνί», του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) και του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η χρηματοδότηση των δράσεων που θα υλοποιηθούν, προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο (ΕΚΤ+) μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2021 – 2027, και θα κατανεμηθεί ως εξής:

  1. Ποσό ύψους 4.000.000 ευρώ για τη συνέχιση της υποστήριξης λειτουργίας ανοικτών δομών και προγραμμάτων κατά των εξαρτήσεων (συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης, της θεραπείας και της κοινωνικής επανένταξης ατόμων που χρήζουν βοήθειας καθώς και της ενίσχυσης προγραμμάτων γονεϊκής στήριξης και προστασίας εξαρτημένων). Ειδικότερα προβλέπεται: Η ενίσχυση Μονάδων Σωματικής Αποτοξίνωσης. Η ενίσχυση Μονάδων Άμεσης Πρόσβασης και Υποστήριξης με υπηρεσίες Κινητής Μονάδας. Η ενίσχυση Κέντρων Ημέρας / Υπηρεσιών Βραχείας Φιλοξενίας. Η ενίσχυση Μονάδων Απεξάρτησης από το αλκοόλ και τις «νόμιμες» εξαρτήσεις. Η ενίσχυση Προγραμμάτων έγκαιρης παρέμβασης σε εφήβους και νέους με παραβατική συμπεριφορά.
  2. Ποσό ύψους 250.000 ευρώ για την παροχή υπηρεσιών κατ’ οίκον νοσηλείας και ειδικής φροντίδας ψυχικής υγείας από τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας Περιστερίου και Αγίων Αναργύρων. Τα εν λόγω Κέντρα προσφέρουν ολοκληρωμένη ψυχιατρική και ψυχοκοινωνική φροντίδα προς ασθενείς με σοβαρές ψυχικές διαταραχές (σχιζοφρένεια, διπολική νόσος, ψυχωτική κατάθλιψη, παραληρητική διαταραχή, ψυχωτικό επεισόδιο και οργανικές ψυχώσεις), στο λιγότερο δυνατό περιοριστικό περιβάλλον· στο σπίτι του ή κοντά σε αυτό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet