112.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για ενεργειακή αναβάθμιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πόρου
facebook.com
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

112.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για ενεργειακή αναβάθμιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πόρου

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, υπέγραψε την πράξη ενεργειακής αναβάθμισης της δημοτικής βιβλιοθήκης του Πόρου, συνολικού προϋπολογισμού 112 χιλιάδων ευρώ, έργο που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020.

Ειδικότερα, ο Δήμος Πόρου, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και την βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας σε δημοτικά κτήρια, υλοποιεί δράσεις με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Στο πλαίσιο του έργου, θα πραγματοποιηθούν επεμβάσεις στα λειτουργικά χαρακτηριστικά του κτηρίου, όπως εφαρμογή θερμομόνωσης, αντικατάσταση κουφωμάτων, αντικατάσταση συστημάτων ψύξης/θέρμανσης, αντικατάσταση συστημάτων φωτισμού.

Η διοίκηση τη Περιφέρειας επισημαίνει πως οι παρεμβάσεις γίνονται στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της συμπαραγωγής και προώθησης χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές» του ΠΕΠ «Αττική». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της πρόσκλησης της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Αττικής, με τίτλο «Παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε Δημοτικά Κτήρια», έχουν ενταχθεί 38 πράξεις συνολικού προϋπολογισμού 29,3 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται η ένταξη επιπλέον επτά πράξεων συνολικού προϋπολογισμού 4,7 εκατ. ευρώ στο προσεχές διάστημα, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

 Ο περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε σχετικά:

Με δεδομένη την προτεραιότητα που δίνουμε σε δράσεις υπέρ της ενίσχυσης του περιβαλλοντικού ισοζυγίου των πόλεων και των νησιών της Αττικής μας, αλλά και την προσήλωση στο στόχο μας να μετατρέψουμε την Αττική σε μία πιο «πράσινη» περιφέρεια, επενδύουμε σε δράσεις τέτοιου είδους που συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Σε αυτό το πλαίσιο δίνουμε έμφαση σε παρεμβάσεις υπέρ της «πράσινης» ανάπτυξης στα νησιά της Περιφέρειάς μας, με στόχο να συμβάλλουμε και στην τουριστική τους αναβάθμιση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet