200 εκατομμύρια ευρώ διαθέτει η Περιφέρεια Αττικής για τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

200 εκατομμύρια ευρώ διαθέτει η Περιφέρεια Αττικής για τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

H Περιφέρεια Αττικής, σε αυτήν την ιδιαίτερη, λόγω υγειονομικής κρίσης, συγκυρία, στηρίζει τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Αττικής, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής 2014-2020) θα διαθέσει μέσω ειδικού προγράμματος 200.000.000 ευρώ, για να χορηγήσει κεφάλαιο κίνησης σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Αττικής, που επλήγησαν οι δραστηριότητες τους λόγω Covid.

Το ύψος της ενίσχυσης για κάθε δικαιούχο θα είναι από 5.000 έως 50.000 ευρώ και η περίοδος υποβολής των αιτήσεων, που θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: www.ependyseis.gr/mis , θα είναι από τις 12/10/2020 και ώρα 13:00 έως και την καταληκτική ημερομηνία 6/11/2020 και ώρα 15:00. 

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους όρους χορήγησης της οικονομικής ενίσχυσης θα παρέχονται από το κεντρικό γραφείο πληροφόρησης του ΕΦΕΠΑΕ, Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 39, 10564 Αθήνα στον τηλ. αριθμό: 213 0166100 και στο e-mail: [email protected].

Τη σχετική πρόσκληση η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια (ΑΔΑ: Ψ48Θ7Λ7-ΞΚ5) υπέγραψε σήμερα (7/10) στα γραφεία της Περιφέρειας, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, παρουσία του υφυπουργoύ Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιου για το ΕΣΠΑ και τις Δημόσιες Επενδύσεις, Γ. Τσακίρη.

Μετά το πέρας της διαδικασίας, ο περιφερειάρχης δήλωσε:

«Από τον Μάρτιο του 2020 η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται στην “πρώτη γραμμή” για την αντιμετώπιση των συνεπειών της μεγαλύτερης πανδημίας που γνώρισε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Στηρίξαμε χιλιάδες συνανθρώπους μας για να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια την υγειονομική κρίση και πλέον είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε τους πόρους που έχουμε, για να στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχείρηση, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομικής ζωής της Περιφέρειάς μας και δίνει εισόδημα και δουλειά σε χιλιάδες συμπολίτες μας. Θα διαθέσουμε το επόμενο διάστημα 200 εκατομμύρια ευρώ για κεφάλαιο κίνησης στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, που η δραστηριότητά τους επλήγη από τον κορωνοϊό. Δέσμευση μας είναι ότι δεν θα αφήσουμε καμία μικρή επιχείρηση της Αττικής μόνη σε αυτή την υγειονομική κρίση. Η Περιφέρεια θα σταθεί δίπλα τους».

Από την πλευρά του ο κ. Τσακίρης, επεσήμανε τα εξής:

«Η πρόσκληση, που υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής, για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορωνοϊό, με πόρους από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Αττικής του ΕΣΠΑ, έρχεται να συμπληρώσει όλες τις δράσεις που ξεκίνησε η ελληνική κυβέρνηση από την έναρξη της πανδημίας, προκειμένου να διοχετεύσει ρευστότητα στην αγορά και στην επιχειρηματικότητα και όλες αυτές οι συνέπειες της πανδημίας με τη μείωση των εισοδημάτων των επιχειρήσεων να μετριαστούν. Το σύνολο των δράσεων, συμπεριλαμβανομένης και της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης που υλοποιείται από τις Περιφέρειες, δίνει μια σημαντική ελπίδα και ώθηση για την επόμενη μέρα και θεωρώ ότι θα βρει πολύ καλύτερα προετοιμασμένες τις επιχειρήσεις και εξίσου σημαντικά τους εργαζόμενους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet