28 εκατ. ευρώ για βελτίωση της οδικής ασφάλειας από την Περιφέρεια Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

28 εκατ. ευρώ για βελτίωση της οδικής ασφάλειας από την Περιφέρεια Αττικής

Το «πράσινο» φως για την έναρξη υλοποίησης έργων βελτίωσης της οδικής ασφάλειας σε δεκάδες σημεία του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, έδωσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ο οποίος υπέγραψε τη σχετική σύμβαση, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το συγκεκριμένο έργο προβλέπει στοχευμένες παρεμβάσεις σε περισσότερα από 600 σημεία του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής,  στα οποία διαπιστωμένα κατόπιν αυτοψιών των υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας, αλλά και σχετικών αναφορών πολιτών και αστυνομικών αρχών παρουσιάζεται υψηλή επικινδυνότητα.

Ειδικότερα, έχουν εκπονηθεί σχετικές μελέτες με τις οποίες στοχευμένα θα αρθεί η επικινδυνότητα με κάθε πρόσφορο μέσο, όπως για παράδειγμα μέσω της τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας, διαγραμμίσεων, σήμανσης, αλλαγής κλίσεων, νέων ασφαλτοστρώσεων, επισημαίνει η διοίκηση.

Ο κ. Πατούλης δήλωσε σχετικά:

«Προτεραιότητά μας είναι ένα ασφαλέστερο οδικό δίκτυο με λιγότερα ατυχήματα στους δρόμους και  άνετες όπως και ταχείες μετακινήσεις για όλους τους πολίτες της Αττικής. Σε αυτό το πλαίσιο με στοχευμένες παρεμβάσεις επενδύουμε στον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου σε όλο το εύρος της Αττικής, με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet