4 απορριμματοφόρα, 900 καφέ κάδοι και 60 κάδοι ανακύκλωσης εσωτερικού χώρου παρέλαβε ο Δήμος Γαλατσίου από την Περιφέρεια Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

4 απορριμματοφόρα, 900 καφέ κάδοι και 60 κάδοι ανακύκλωσης εσωτερικού χώρου παρέλαβε ο Δήμος Γαλατσίου από την Περιφέρεια Αττικής

Με την παράδοση στον Δήμο Γαλατσίου 4 απορριμματοφόρων συλλογής στερεών αποβλήτων, 900 καφέ κάδων ειδικής ανακύκλωσης και 60 κάδων ανακύκλωσης εσωτερικού χώρου συνεχίζεται απρόσκοπτα ο κύκλος διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών από την Περιφέρεια σε Δήμους της Αττικής. Τον εξοπλισμό παρέλαβε από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, εκ μέρους του δημάρχου Γ. Μαρκόπουλου, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γ. Κορρές.

Ο περιφερειάρχης Αττικής κατά τη διάρκεια της παράδοσης του εξοπλισμού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο στη διαδικασία διανομής, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη λειτουργία του Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ και την ηλεκτρονική πλατφόρμα recycle attica.gr, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη της Αττικής, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος, να παρακολουθεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο, την πορεία της ανακύκλωσης σε κάθε Δήμο του Λεκανοπεδίου, αλλά και στο σύνολο της Περιφέρειας.

Τον κ. Πατούλη συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης και ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος.

Με αφορμή την παράδοση του σχετικού υλικού ο κ. Πατούλης δήλωσε:

«Χαίρομαι που βρίσκομαι στον Δήμο Γαλατσίου υπό τη δημαρχία του αξιόλογου δημάρχου Γ. Μαρκόπουλου, ο οποίος μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Κορρέ  έχουν θέσει υψηλούς στόχους για τη βελτίωση της καθημερινότητας, μέσα και από τη διαχείριση των απορριμμάτων και την καθαριότητα. Παραδίδοντας σήμερα το συγκεκριμένο υλικό, προσθέτουμε ακόμη ένα κρίκο στη μεγάλη πράσινη αλυσίδα που δημιουργούμε, με στόχο μια καλύτερη Αττική μέσα από την σωστότερη και ορθολογικότερη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Είμαι σίγουρος και πεπεισμένος ότι ο Δήμος Γαλατσίου, η δημοτική αρχή αλλά και οι πολίτες θα βάλουν τα δυνατά τους αξιοποιώντας στο μέγιστο τα εργαλεία τα οποία ο ΕΔΣΝΑ και η Περιφέρεια Αττικής παρέχουν εντελώς δωρεάν μέσα από τη διεκδίκηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όλοι μαζί κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την κυκλική οικονομία, για το περιβάλλον και κατ΄ επέκταση για τα ίδια μας τα παιδιά και το μέλλον τους. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους. Να ‘στε δυνατοί και όπως τώρα να φροντίζετε τον Δήμο. Κλείνοντας, δεν μπορώ να μην αναφέρω τις άοκνες προσπάθειες του αντιπεριφερειάρχη Κ.Τ. Αθηνών Γ. Δημόπουλου, και βέβαια του αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος επίσης κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βρισκόμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να προσφέρουμε χρήσιμα εργαλεία στους Δήμους μας».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Γαλατσίου Γ. Κορρές επισήμανε τα εξής:

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ, για τον χρήσιμο εξοπλισμό που θα συμβάλλει στην προσπάθειά μας για έναν πιο καθαρό Δήμο Γαλατσίου. Είναι ένα εξαιρετικό έργο. Έχουμε ένα δυνατό ανθρώπινο δυναμικό και ισχυρή βούληση και θέσουμε υψηλούς στόχους σε ό,τι αφορά το πεδίο της ανακύκλωσης και της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet