4.000 προστατευτικές μάσκες και 70 συσκευασίες αντισηπτικών από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Αθηναίων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

4.000 προστατευτικές μάσκες και 70 συσκευασίες αντισηπτικών από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Αθηναίων

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μετέβη τη Δευτέρα 11 Μαΐου, στο δημαρχείο της Αθήνας και παρέδωσε στον δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη, υγειονομικό υλικό προστασίας, για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν.

Ειδικότερα η Περιφέρεια Αττικής προσέφερε στον Δήμο 4.000 προστατευτικές μάσκες και 70 ατομικές και επιτραπέζιες συσκευασίες αντισηπτικών.

Τον κ. Πατούλη συνόδευε ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Γ. Δημόπουλος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας», η αστική παρέμβαση που σχεδιάζει ο Δήμος Αθηναίων στο κέντρο της Αθήνας, με τον κ. Πατούλη να επισημαίνει ότι αποτελεί μια καινοτόμο πρωτοβουλία με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες και το περιβάλλον. «Η Περιφέρεια προωθεί και στηρίζει κάθε δράση που συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Μπακογιάννη για το επισιτιστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας, μέσω του οποίου διανέμονται καθημερινά περίπου 40.000 μερίδες φαγητού σε ευπαθείς ομάδες, το οποίο ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή και εξελίσσεται ομαλά σε όλους τους Δήμους της Αττικής. Έμφαση δόθηκε κατά τη συζήτηση στο πρόγραμμα που υλοποιεί η Περιφέρεια για την προώθηση της ανακύκλωσης στην Αττική. Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα στοίχημα το οποίο είναι αποφασισμένος να κερδίσει, σε συνεργασία με τους Δήμους και τους πολίτες, με στόχο να γίνει μία νέα «Πράσινη» αρχή στην Αττική.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τον συνεχάρη για την πρωτοβουλία και εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του. Επίσης, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πατούλη για την προσφορά του, υπογραμμίζοντας την «εξαιρετική» συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια Αττικής σε όλα τα επίπεδα και επισημαίνοντας ότι στην παρούσα δύσκολη συγκυρία, απαιτείται συστράτευση από όλους για την καλύτερη προστασία των πολιτών.

«Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να είναι έμπρακτα δίπλα σε όσους πολίτες το έχουν ανάγκη» τόνισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε ότι θα συνεχιστούν οι δράσεις αλληλεγγύης προς αυτή την κατεύθυνση και πρόσθεσε:

«Με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννη, είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συνομιλία. Συζητήσαμε ιδιαίτερα για τον “Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας” τον σχεδιασμό του κ. Μπακογιάννη στο κέντρο της πόλης, ο οποίος πιστεύω ότι θα βελτιώσει αισθητά την ποιότητα της ζωής των πολιτών, θα έχει περιβαλλοντικά οφέλη αλλά και θα συμβάλλει στην τουριστική ενίσχυση της Αττικής. Οι πολίτες θα αντιληφθούν άμεσα τα οφέλη της παρέμβασης και θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τους δημόσιους χώρους, οι οποίοι πρέπει να είναι προσβάσιμοι σε όλους. Θα στηρίξουμε τη δράση, όπως κάνουμε με κάθε καινοτόμα πρωτοβουλία. Σήμερα, παραδώσαμε στον κ. Μπακογιάννη υγειονομικό υλικό προστασίας για να διατεθούν από τον Δήμο, με στόχο την κάλυψη των αναγκών των πολιτών. Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους στήνει μια αλυσίδα αλληλεγγύης, για να μη νιώθει κανένας πολίτης μόνος και απροστάτευτος».

Ο δήμαρχος Αθηναίων από την πλευρά του δήλωσε:

«Είναι πάντα χαρά να υποδεχόμαστε τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη εδώ στο δημαρχείο της πόλης των Αθηνών. Είχαμε την ευκαιρία για μια εξαιρετικά παραγωγική και εποικοδομητική συζήτηση. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού έχουμε αυτή την πολύ καλή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Είναι αυτό που όχι απλώς περιμένει, αλλά απαιτεί η κοινωνία από όλους εμάς. Το μαζί. Να ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Θέλω να πω ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για όλη τη στήριξη που έχουμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ειδικά με την κρίση του κορωνοϊού. Η σημερινή σας προσφορά στους Αθηναίους και τις Αθηναίες είναι εξαιρετικά πολύτιμη.

»Και βεβαίως να συμπληρώσω πόσο χαίρομαι που αυτό το έργο του Μεγάλου Περιπάτου θα το περπατήσουμε μαζί. Θα το περπατήσουμε χέρι – χέρι. Είναι ένα σπουδαίο, ένα εμβληματικό έργο που μπορεί να αλλάξει όχι μόνο την όψη αλλά και τη λειτουργία της πόλης. Είναι ένα έργο το οποίο μπορεί να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής όλων μας. Είναι ένα έργο το οποίο μπορεί να κάνει την πόλη μας πιο φιλική, όχι μόνο στον μόνιμο κάτοικο και στον εργαζόμενο, αλλά και στον επισκέπτη και τον τουρίστα. Και βεβαίως είναι ένα έργο ζωντανό. Είναι ένα έργο το οποίο θα το ζήσουν οι Αθηναίοι. Είναι ένα έργο που ξεκινάει τώρα, άμεσα πιλοτικά για να μπορέσουμε τα επόμενα χρόνια να το δουλέψουμε, να το βιώσουμε όλοι μαζί. Να το αντιληφθεί ο πολίτης και να συμμετάσχει. Μέχρι τώρα, η λογική στα δημόσια έργα ήταν μια λογική αποκλεισμού. Εμείς θέλουμε να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο. Θέλουμε να ανοίξουμε τον δημόσιο χώρο σε όλους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet