490.000 ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής για την ενεργειακή αναβάθμιση 5 σχολείων του Δήμου  Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

490.000 ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής για την ενεργειακή αναβάθμιση 5 σχολείων του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, υπέγραψε την Πέμπτη 9/7 την απόφαση ένταξης του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης στο πρόγραμμα προμήθειας εξοπλισμού για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας δημοτικών κτηρίων, που υλοποιεί η Περιφέρεια με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής και αφορά 54 Δήμους.

Στη σχετική συνάντηση του περιφερειάρχη με τον δήμαρχο Γ. Κωνσταντέλλο, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, συμμετείχε και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόσης.

Το έργο βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας πέντε σχολικών κτηρίων του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, είναι συνολικού προϋπολογισμού περίπου 600.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 490.000 ευρώ χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής.

Ο κ. Πατούλης, κατά τη συνάντηση με τον κ. Κωνσταντέλλο, υπογράμμισε την προτεραιότητα που δίνει η Περιφέρεια σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών.

«Με τον δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γ. Κωνσταντέλλο, έχουμε εξαιρετική συνεργασία και σε αυτό το πλαίσιο σήμερα δίνουμε το πράσινο φως για την έναρξη έργων που θα συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των σχολικών κτηρίων του Δήμου. Σε συνεργασία με τους Δήμους, σκοπεύουμε στη μέγιστη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, δίνοντας έμφαση σε έργα που θα ενισχύσουν το περιβαλλοντικό ισοζύγιο των τοπικών κοινωνιών», δήλωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντέλλος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για έργα που θα αναβαθμίσουν περιβαλλοντικά την περιοχή, σε σημαντικό βαθμό.   

Πώς θα επιτευχθεί η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων

Ειδικότερα, στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στο 1ο Γυμνάσιο Βούλας, στο 1ο Λύκειο Βούλας, στο Δημοτικό Διλόφου Βάρης, στο Δημοτικό Βουλιαγμένης και στο Λύκειο Βουλιαγμένης.

Η ενεργειακή αναβάθμιση επιτυγχάνεται με την αντικατάσταση των συστημάτων θέρμανσης και φωτισμού σε όλα τα σχολικά κτήρια, με σύγχρονα και ενεργειακά αποδοτικότερα συστήματα.

Οι παλιοί λέβητες πετρελαίου θα αντικατασταθούν με αντλίες θερμότητας αέρα νερού, οι οποίες θα τροφοδοτούν με ζεστό νερό το υφιστάμενο δίκτυο σωμάτων με καλύτερο βαθμό απόδοσης. Τα παλαιά φωτιστικά σώματα που φέρουν λαμπτήρες φθορισμού θα αντικατασταθούν με φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED όπου με λιγότερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας θα καλύπτουν τις απαιτήσεις φωτισμού των κτηρίων.

Επιπροσθέτως, για τον φωτισμό θα εγκατασταθούν στις αίθουσες διδασκαλίες και αισθητήρες φωτισμού για την εκμετάλλευση του φυσικού φωτισμού και την περαιτέρω εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέλος, στο 1ο Γυμνάσιο Βούλας θα γίνει και αντικατάσταση όλων των παλαιών κουφωμάτων που φέρουν μονούς υαλοπίνακες, με νέα κουφώματα αλουμινένιου πλαισίου με θερμοδιακοπή και διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες.

«Οι θερμομονωτικές και οπτικές ιδιότητες των νέων κουφωμάτων, αλλά και η βελτιωμένη αεροστεγανότητα και ηχομόνωση θα συμβάλει στη μείωση των απωλειών και στη βελτίωση των εσωτερικών συνθηκών γενικότερα» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet