589 rapid tests διενεργήθηκαν σε δημαρχείο Καισαριανής και Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

589 rapid tests διενεργήθηκαν σε δημαρχείο Καισαριανής και Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής

Τρίτη ημέρα σήμερα (5/3) της δράσης της Περιφέρειας Αττικής και τα εξειδικευμένα κλιμάκια της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, διενήργησαν 589 δειγματοληπτικά ρινοφαρυγγικά τεστ, με τη μέθοδο της ταχείας ανίχνευσης (rapid test), σε πολίτες και εργαζόμενους στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής και στο δημαρχείο Καισαριανής, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Παρόντες ήταν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Γ. Δημόπουλος, ο δήμαρχος Καισαριανής, Χ. Βοσκόπουλος και ο επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, δρ. Π. Ευσταθίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, για τις επόμενες 15 ημέρες, θα εξετάσουν στο σύνολο των διοικητικών δομών της Περιφέρειας Αττικής, κοινωνικές δομές, αλλά και μονάδες που φιλοξενούν ηλικιωμένους και άλλες ευπαθείς ομάδες πολιτών, σε μία προσπάθεια καταγραφής ενός μεγάλου αριθμού εξετασθέντων πολιτών και προσδιορισμού των πιθανών κόκκινων περιοχών στην Αττική.  

Η διοίκηση της Περιφέρειας σημειώνει ότι στη διαδικασία, εκτός από τα rapid tests προβλέπεται και δυνατότητα ελέγχων με μοριακή τεχνική προς επιβεβαίωση, πιθανών κρουσμάτων.

Στο πλαίσιο της  Δράσης θα υπάρχει συνεχής συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, στον οποίο θα παρέχεται ενημέρωση για τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Σήμερα επισκεφθήκαμε τον Δήμο Καισαριανής  όπου τα εξειδικευμένα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών διενήργησαν rapid tests σε εργαζόμενους και πολίτες, κατόπιν και της σχετικής πρόσκλησης που απεύθυνε ο δήμαρχος κ. Χ. Βοσκόπουλος

»Επίσης, μεταβήκαμε στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Δημόπουλο, όπου έχουμε ήδη ξεκινήσει τη διενέργεια ελέγχων σε όλους τους εργαζόμενους του Κεντρικού Τομέα, όπως ακριβώς θα πράξουμε τις επόμενες μέρες σε όλες τις αντιπεριφέρειες και σε δομές όλων των Δήμων της Αττικής, για την καλύτερη προστασία των πολιτών και των εργαζομένων μας.

»Ο σκοπός μας είναι μέσα από στοχευμένα μέτρα πρόληψης, να διακόψουμε την αλυσίδα της μεταδοτικότητας. Θωρακίζουμε την Αττική, προστατεύουμε τον πολίτη, όπως είναι καθήκον και προτεραιότητά μας».

Εν τω μεταξύ, ο κ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην καθιερωμένη πλέον τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά και τον καθηγητή λοιμωξιολογίας και επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Σ. Τσιόδρα, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να δοθεί έμφαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα των πολιτών, που έχουν διαγνωστεί θετικοί και παραμένουν στις οικίες τους. Επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη να εμβολιαστεί το σύνολο των υγειονομικών υπαλλήλων.   

Περιοχές που θα διενεργηθούν έλεγχοι το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαρτίου

Σάββατο 6/3/21

Τομέας Δυτικής Αττικής – Κτήριο Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, Ηρώων Πολυτεχνείου 78 στην Ελευσίνα.

Κυριακή 7/3/21

Ανάπτυξη container στην περιοχή του πεδίου Άρεως – είσοδος συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Λεωφόρου Αλεξάνδρας 9.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet