620.000 ευρώ για την αναβάθμιση σχολικών κτηρίων στον Δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού από την Περιφέρεια Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

620.000 ευρώ για την αναβάθμιση σχολικών κτηρίων στον Δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού από την Περιφέρεια Αττικής

Μετά την υπογραφή του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, ξεκινά η διαδικασία για την υλοποίηση των έργων ενεργειακής αναβάθμισης τεσσάρων σχολικών μονάδων στον Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού (2ο, 3ο Γυμνάσιο και 1ο, 2ο ΓΕΛ Αγ. Αναργύρων)». Η συνολική δαπάνη ανέρχεται στα 860.557 ευρώ, ενώ η επιλέξιμη δαπάνη μέσω του προγράμματος της Περιφέρειας ανέρχεται σε 620.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής (2014-2020) και εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 4. Η πρόσκληση που έχει εκδοθεί από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας αφορά σε 54 Δήμους (εξαιρούνται οι Δήμοι που συμμετέχουν σε ΟΧΕ/ΒΑΑ) και έχει συνολικό προϋπολογισμό 24,9 εκατ. ευρώ. Ο κάθε Δήμος έχει συγκεκριμένο επιλέξιμο προϋπολογισμό για την υλοποίηση των παρεμβάσεών του, ανάλογα με το πληθυσμιακό του μέγεθος.

Η απόφαση ένταξης της συγκεκριμένης πράξης εστάλη στον δήμαρχο Αγίων Αναργύρων Καματερού, Σ. Τσίρμπα, προκειμένου να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες. 

Ειδικότερα οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στα κτίρια θα είναι οι εξής:

  • Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο δώμα των κτηρίων με επίστρωση θερμομονωτικών πλακών.
  • Τοποθέτηση συστήματος θερμομόνωσης περιμετρικά του κτηρίου του 1ου Λυκείου με πλάκες πετροβάμβακα.
  • Εγκατάσταση νέου συστήματος θέρμανσης με συστοιχία αντλιών θερμότητας τύπου αέρος – νερού και δύο θερμοδοχεία.
  • Αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων από φωτιστικά τύπου LED.
  • Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων.
  • Εφαρμογή συστημάτων ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου (BEMS).

Με τις παραπάνω παρεμβάσεις εκτιμάται ότι η ετήσια εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας θα ανέλθει στις 853.162,40kWh. Με την ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου της πράξης τα τέσσερα σχολικά κτήρια θα έχουν παραδοθεί ενεργειακά αναβαθμισμένα στην τελική ανώτερη κατηγορία Α+, με ποσοστό συνολικής εξοικονόμησης πρωτογενούς ενέργειας 86% και μείωση εκπομπών CO2 κατά 83%.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Πατούλης επισήμανε:

«Αποτελεί βασική προτεραιότητά μας η περιβαλλοντική αναβάθμιση δημόσιων υποδομών σε όλους τους Δήμους της Αττικής. Στο επίκεντρό μας τα σχολικά κτήρια. Αξιοποιούμε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία και σε συνεργασία με τους Δήμους υλοποιούμε παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης σε δημόσια κτήρια, με σημαντική ωφέλεια τόσο στην οικονομία, όσο και στο περιβάλλον».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet