750.000 ευρώ από την Περιφέρεια για τη μελέτη έργων ανάσχεσης σε ρέματα της Μάνδρας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

750.000 ευρώ από την Περιφέρεια για τη μελέτη έργων ανάσχεσης σε ρέματα της Μάνδρας

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, υπέγραψε τη σύμβαση για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης για την οριοθέτηση, διευθέτηση και έργων ανάσχεσης των ρεμάτων Σούρες και Αγίας Αικατερίνης, ανάντη της Μάνδρας, προϋπολογισμού 750.000 ευρώ.

Πρόκειται για έργα ιδιαίτερης κρισιμότητας για τη Δυτική Αττική, με δεδομένες τις καταστροφές που έχει υποστεί εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων των τελευταίων χρόνων, αναφέρει η περιφερειακή αρχή.

«Στόχος μας είναι να αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και να θωρακίσουμε την Αττική από καταστροφικά φυσικά φαινόμενα, η ένταση των οποίων αναμένεται να αυξηθεί και λόγω της κλιματικής αλλαγής» τονίζει ο περιφερειάρχης και προσθέτει: «Για εμάς είναι σημαντική η περιβαλλοντικά ασφαλής συνολική διαχείριση των πλημμυρικών ροών με βελτίωση των συνθηκών ροής των ρεμάτων που καταλήγουν στον αστικό ιστό της πόλης της Μάνδρας, αλλά και στις παραρεμάτιες περιοχές αυτών. Η Περιφέρεια παρεμβαίνει στην περιοχή με πλήθος σημαντικών έργων και μελετών, που στόχο έχουν την επίσπευση και την εκτέλεση έργων ουσίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση, καθώς και την αναβάθμιση της περιοχής της Δυτικής Αττικής».

Παράλληλα προς την ίδια κατεύθυνση ο κ. Πατούλης έδωσε το «πράσινο» φως για την άμεση εκτέλεση επειγουσών εργασιών καθαρισμού ρεμάτων στη Δυτική Αττική, μετά τα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Γηρυόνης», συνολικού προϋπολογισμού 3,4 εκατ. ευρώ.

«Επενδύουμε στην πρόληψη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, γιατί για εμάς προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των πολιτών. Η αποτελεσματική θωράκιση των πόλεων της Αττικής είναι το μεγάλο στοίχημα για εμάς και είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε», επισημαίνει ο ίδιος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet