779 κλήσεις σε λιγότερο από ένα 24ωρο δέχθηκε η Πυροσβεστική στην Αττική εξαιτίας του «Μπάλλου»
fireservice.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

779 κλήσεις σε λιγότερο από ένα 24ωρο δέχθηκε η Πυροσβεστική στην Αττική εξαιτίας του «Μπάλλου»

Έντονα ήταν τα προβλήματα στην Αττική μετά το ξέσπασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλου» που έπληξε τη χώρα από το πρωί της Πέμπτης 14 έως τις πρώτες πρωινές χώρες της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου.

Όπως ενημερώνει το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, τις 10 το πρωί της Πέμπτης έως τις 7 το πρωί της Παρασκευής, έλαβε συνολικά 1.424 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο, κοπές δένδρων και αφαιρέσεις αντικειμένων εκ των οποίων οι 779 αφορούσαν στην Περιφέρεια Αττικής.

Αναλυτικά, στην Αττική οι κλήσεις αφορούσαν:  

  • 668 για αντλήσεις υδάτων,
  • 42 για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες,
  • 41 για κοπές δένδρων,
  • 23 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία,
  • 5 για αφαιρέσεις αντικειμένων.

Όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Αττικής παραμένουν σε γενική επιφυλακή, ενώ συνδρομή παρέχει η Περιφέρεια Αττικής με μηχανήματα έργου, ο Ε.Σ. με πέντε συνεργεία για άντληση υδάτων, καθώς και μηχανήματα έργου.

Παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Η Πυροσβεστική παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Πηγή στοιχείων: Πυροσβεστικό Σώμα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet