80 εκατ. ευρώ στην Π.Ε. Πειραιά και στους Δήμους της περιοχής από το νέο ΕΣΠΑ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

80 εκατ. ευρώ στην Π.Ε. Πειραιά και στους Δήμους της περιοχής από το νέο ΕΣΠΑ

Στις δράσεις και τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής για τη στήριξη επιχειρήσεων και πολιτών με σκοπό την ανάπτυξη αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης αττικής, Γ. Πατούλης, σε ημερίδα που οργάνωσε ο Δήμος Πειραιά, με θέμα την ενημέρωση της επιχειρηματικής κοινότητας

Ο Γ. Πατούλης έκανε ειδική αναφορά στο νέο ΕΣΠΑ και επισήμανε ότι θα είναι αυξημένος κατά 54% ο προϋπολογισμός του ΠΕΠ Αττικής 2021-2027. Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο προϋπολογισμός θα ξεπεράσει το 1,6 δισ. ευρώ. Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε, επιπλέον, ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και οι Δήμοι της περιοχής χρηματοδοτούνται με ποσό που ξεπερνά τα 80 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ). 

Απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο, Γ. Μώραλη, με πρωτοβουλία του οποίου οργανώθηκε η ημερίδα, τον ευχαρίστησε για τη στενή συνεργασία, καθώς και για το γεγονός ότι ο Δήμος του προχωρεί με σταθερά βήματα στην ωρίμανση έργων που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Σ. Αντωνάκου, την οποία ευχαρίστησε για το έργο που υλοποιεί στην περιοχή, καθώς και για τη δημιουργική συνεργασία που έχει με τους Δήμους και τους παραγωγικούς φορείς του Πειραιά.   

Στη σημασία της ανάπτυξης δράσεων στήριξης επιχειρηματικότητας αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος, επικεντρώθηκε στην ομιλία του στη «Γαλάζια Ανάπτυξη» και την «Κυκλική Οικονομία».

Οι πρωτοβουλίες στήριξης επιχειρήσεων και πολιτών από την Περιφέρεια Αττικής 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet