80.000 κουτιά φαρμάκων ευρείας χρήσης διανεμήθηκαν στα Κοινωνικά Φαρμακεία των Δήμων στην Αττική
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

80.000 κουτιά φαρμάκων ευρείας χρήσης διανεμήθηκαν στα Κοινωνικά Φαρμακεία των Δήμων στην Αττική

Ολοκληρώθηκε η διανομή περίπου 80.000 κουτιών φαρμάκων ευρείας χρήσης από την Περιφέρεια Αττικής σε όλα τα Κοινωνικά Φαρμακεία των Δήμων, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το φαρμακευτικό υλικό είναι χορηγία της εταιρείας «Reckit Benckiser Hellas Healthcare». 

Η διοίκηση της Περιφέρειας επισημαίνει πως τα Κοινωνικά Φαρμακεία χρηματοδοτούνται μέσω της Περιφέρειας Αττικής από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020» και στο πλαίσιο της υποστήριξης τους, η Περιφέρεια επεξεργάζεται συνεχώς τρόπους ενίσχυσης τους σε φαρμακευτικό υλικό, προκειμένου να υπάρχει επάρκεια υλικού, για την εξυπηρέτηση των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, των ανασφάλιστων, αλλά και των χαμηλοσυνταξιούχων.  

Το φαρμακευτικό υλικό παραδόθηκε από την εταιρεία στο Κέντρο Εφοδιασμού της Περιφέρειας, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα, Δ. Νάνου και μελών της Επιτροπής Παραλαβής και κατόπιν διανεμήθηκε σε όλα τα Κοινωνικά Φαρμακεία, που βρίσκονται σε λειτουργία και διαθέτουν φαρμακοποιό, ώστε να εξασφαλιστεί η συνετή και ασφαλής διανομή τους στους ωφελούμενους. Τα φάρμακα είναι ευρείας χρήσης και δεν χρειάζονται ιατρική συνταγή, αναφέρει η περιφερειακή αρχή.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διανομής των φαρμάκων ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σημειώνει:

«Η προστασία των ευάλωτων συνανθρώπων μας, ειδικά αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο είναι προτεραιότητα μας.

»Τα κοινωνικά φαρμακεία είναι μία σημαντική δομή με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο και σε αυτό το πλαίσιο η Περιφέρεια θα συνεχίσει να τα στηρίζει έμπρακτα, ενισχύοντας το δίχτυ προστασίας των ευπαθών ομάδων.

»Στόχος μας είναι να μη μείνει κανένας συμπολίτης μας χωρίς φάρμακα, ιδιαίτερα αυτές τις Άγιες ημέρες του Πάσχα. Θα είμαστε στο πλευρό τους, προκειμένου να μη νιώθει κανένας μόνος.

»Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την εταιρεία “Reckit Benckiser Hellas Healthcare”, για την ευγενική της χορηγία και όλο το προσωπικό που απασχολείται στα Κοινωνικά Φαρμακεία για το έργο τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet