85η ΔΕΘ: Βράβευση υγειονομικών που συνέδραμαν εθελοντικά στην καταπολέμηση της πανδημίας από τον περιφερειάρχη Αττικής και τον υπ. Υγείας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

85η ΔΕΘ: Βράβευση υγειονομικών που συνέδραμαν εθελοντικά στην καταπολέμηση της πανδημίας από τον περιφερειάρχη Αττικής και τον υπ. Υγείας

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, σε ειδική τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο pερίπτερο της Περιφέρειας Αττικής, με προσκεκλημένο τον υπ. Υγείας, Αθ. Πλεύρη, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, και ο υπουργός απένειμαν βραβεία σε ιατρούς και νοσηλευτές που συνέδραμαν εθελοντικά στις δράσεις της Περιφέρειας για την καταπολέμηση της πανδημίας, μέσω του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ), που συστάθηκε από την Περιφέρεια και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Ειδικότερα βραβεύτηκαν οι:

  • Ο ιατρός Θεοφάνης Σπυρόπουλος-Ζήσης.
  • O νοσηλευτής Ιωάννης Κοτοβός.
  • Ο ιατρός Παναγιώτης Μπουρλίδης.
  • Η ιατρός Μπεττίνα Krumbholz.

Μετά την απονομή των τιμητικών βραβείων ο υπουργός Υγείας συνεχάρη τον κ. Πατούλη για την πρωτοβουλία και εξήρε το έργο του στην Αυτοδιοίκηση, αλλά και στον τομέα της υγείας, επισημαίνοντας ότι οι δράσεις της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, προσέφεραν πολλά στη μάχη για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Παράλληλα εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στους βραβευθέντες, αλλά και τις θερμές ευχαριστίες του προς το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού της χώρας, τονίζοντας ότι αυτοί είναι τα κεντρικά πρόσωπα στην εθνική μάχη κατά της πανδημίας.

Στη συνέχεια ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι θα επιδιώξει συνεργασίες με όλες τις Περιφέρειες και κυρίως, λόγω πυκνότητας πληθυσμού, με την Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την αποτελεσματικότερη υγειονομική θωράκιση των πολιτών ενώ, όπως επισήμανε, παράλληλα με τη διαχείριση της πανδημίας, προτεραιότητα είναι να αναδειχθεί το αναπτυξιακό πρόσημο της υγείας.

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τον κ. Πλεύρη για την παρουσία του στην εκδήλωση και τον συνεχάρη για τα νέα του καθήκοντα, επισημαίνοντας ότι τόσο η Περιφέρεια Αττικής όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα βοηθήσουν και θα συνδράμουν το έργο του αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης συνεχάρη τους ιατρούς και νοσηλευτές που βραβεύθηκαν, υπογραμμίζοντας ότι στο πρόσωπό τους επιβραβεύεται η αξία της εθελοντικής ανιδιοτελούς προσφοράς και αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο. «Τιμούμε τους πραγματικούς πρωταγωνιστές αυτής της μάχης, που για πολλούς μήνες δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό» ανέφερε και πρόσθεσε ότι καθ’όλη τη διάρκεια της πανδημίας το Κέντρο Επιχειρήσεων, που συστάθηκε από την Περιφέρεια και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, υπό τον συντονισμό του Δρ. Πάνου Ευσταθίου, ανέλαβε πρωτοβουλίες και δράσεις με έμφαση στην πρόληψη, που συνέβαλλαν έμπρακτα και ουσιαστικά στην καλύτερη υγειονομική θωράκιση της Αττικής και στην προστασία των πολιτών.

«Η διάθεση του επιστημονικού μας προσωπικού να βοηθά ανιδιοτελώς μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε και με άλλες δράσεις, συνδράμοντας την εθνική προσπάθεια. Αυτούς τους άξιους επιστήμονες τους θέλουμε να μείνουν στη χώρα, αλλά και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να επιστρέψουν και άλλοι εξαίρετοι επιστήμονες που έφυγαν. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεργαστούμε με τον νέο υπ. Υγείας και φίλο Αθ. Πλεύρη, για να διαμορφώσουμε όλοι μαζί ένα ακόμα πιο ισχυρό σύστημα υγείας, ενώ παράλληλα στόχος είναι να αναδείξουμε τα οφέλη του Ιατρικού Τουρισμού, καθώς η χώρα μας σε αυτόν τον τομέα είναι σε πλεονεκτική θέση», σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet