Δράση της Περιφέρειας Αττικής για την κλιματική αλλαγή και την ανάδειξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου
Ποιότητα Ζωής

Δράση της Περιφέρειας Αττικής για την κλιματική αλλαγή και την ανάδειξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου

Με τον τερματισμό στη Δεξαμενή Κολωνακίου του υπεραθλητή Άγη Εμμανουήλ, που έτρεξε συμβολικά τα πρώτα τριάντα χιλιόμετρα κατά μήκος όλης της διαδρομής του Αδριάνειου Υδραγωγείου, την επαναλειτουργία του οποίου έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 31/7 η πρώτη ακτιβιστική δράση της Περιφέρειας Αττικής.

Τον αθλητή περίμεναν στον τερματισμό ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο τομεάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής, Χάρης Ρώμας.

Ο δρομέας διένυσε 33 χιλιόμετρα, περνώντας από 8 Δήμους της Αττικής, ξεκινώντας από τους πρόποδες της Πάρνηθας και τερματίζοντας στη Δεξαμενή. Στο σημείο αυτό πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής, με την Αρτέμιδα Ματαφιά και τη Μαριαλένα Ροζάκη, οι οποίες τραγούδησαν ακτιβιστικά τραγούδια.

Η σημερινή δράση είναι προάγγελος του μεγάλου υπερμαραθωνίου που θα τρέξει ο υπεραθλητής από την Πνύκα της Αττικής στις 11 Αυγούστου έως τη Γλασκόβη της Σκωτίας, όπου και θα τερματίσει την 1η Νοεμβρίου. Να σημειωθεί ότι στη Γλασκόβη το διάστημα μεταξύ 31 Οκτωβρίου με 12 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί η Διεθνής Διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, με τη συμμετοχή 40 χωρών.

Διαβάστε αναλυτικά για τη σημερινή δράση

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet