Επίβλεψη εργασιών στο Μητροπολιτικό Πάρκο Θριάσιου Πεδίου από τον Γ. Πατούλη
Print Friendly, PDF & Email
Ποιότητα Ζωής

Επίβλεψη εργασιών στο Μητροπολιτικό Πάρκο Θριάσιου Πεδίου από τον Γ. Πατούλη

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Ασπροπύργου, Ν. Μελετίου, επισκέφθηκαν χθες (1/3) την περιοχή Γκορυτσά Ασπροπύργου, στην οποία βρίσκεται το Μητροπολιτικό Πάρκο Θριάσιου Πεδίου, προκειμένου να επιβλέψουν τις εργασίες διαμόρφωσης των χώρων άθλησης και αναψυχής, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα έργα είναι συνολικής χρηματοδότησης 3,7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2 εκατ. ευρώ έχουν εξασφαλιστεί από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και τα 1,7 εκατ. ευρώ από τον Δήμο Ασπροπύργου.

Τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο, κατά την επίσκεψή τους στο Μητροπολιτικό Πάρκο, συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής, Λ. Κοσμόπουλος, η πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης και Εκτέλεσης του Έργου και εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Τεχνικών Έργων, Ε. Κοσμίδη, ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Α. Παπαδόπουλος και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμούς και Νεολαίας, Σ. Μαυρίδη.   

Στο Μητροπολιτικό Πάρκο έχει προγραμματιστεί, μεταξύ άλλων η δημιουργία δύο γηπέδων  ποδοσφαίρου, ένα εκ των οποίων μπορεί θα αξιοποιηθεί και ως γήπεδο ράγκμπι, δύο γήπεδα αντισφαίρισης και πετοσφαίρισης, καθώς και δύο γήπεδα καλαθοσφαίρισης, επισημαίνει η διοίκηση, προσθέτοντας ότι έχει δημιουργηθεί μια παιδική χαρά, ενώ πραγματοποιούνται εργασίες καλλωπισμού του χώρου με την κατασκευή σιντριβανιών, χώρων σκίασης. Σε καθορισμένους χώρους γίνεται φύτευση 4.000 δέντρων, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον βιοκλιματικό σχεδιασμό του πάρκου.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Πατούλης δήλωσε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι σε ένα εμβληματικό αθλητικό πάρκο εδώ στον Δήμο Ασπροπύργου, στο οποίο διαπιστώσαμε ότι οι εργασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, σύμφωνα με το πρόγραμμα τεχνικών εργασιών.

»Το νέο αυτό έργο, αποτελεί έργο πνοής όχι μόνο για τον Ασπρόπυργο, αλλά και για το σύνολο του Θριάσιου Πεδίου.

»Στις βασικές προτεραιότητες μας στην Περιφέρεια Αττικής είναι η υλοποίηση μητροπολιτικών έργων και η δημιουργία χώρων άθλησης και αναψυχής. Σκοπός μας είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής του συνόλου των κατοίκων της Αττικής.

»Το συγκεκριμένο έργο το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια και τον Δήμο θα αποτελέσει μια όαση ψυχαγωγίας και άθλησης και ευεξίας.

»Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συνεργασία τον δήμαρχο Ν. Μελετίου, την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Ε. Κοσμίδη και τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα, Λ. Κοσμόπουλο, καθώς και όλους εκείνους τους συντελεστές που εργάζονται, προκειμένου να ολοκληρωθούν σύντομα οι εργασίες σε αυτό το Μητροπολιτικό Πάρκο.

»Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα το χαρούν, όχι μόνο οι σημερινές αλλά και οι επόμενες γενιές και είμαστε υπερήφανοι για αυτό».

Από την πλευρά του ο κ. Μελετίου ανέφερε:

«Είμαστε στην περιοχή Γκορυτσά Ασπροπύργου και έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε τον περιφερειάρχη, καθώς με τη βοήθεια της Περιφέρειας αναπλάσαμε αυτή την υπέροχη έκταση. Έναν μεγάλο χώρο 130 στρεμμάτων, ίσως τον μοναδικό στη δυτική Αττική και τον αναπλάσαμε έτσι ώστε όλοι οι κάτοικοι, όχι μόνο του Ασπροπύργου, αλλά και των γειτονικών πόλεων να έρθουν εδώ να αθληθούν και να περάσουν ωραία.

»Είναι χαρά μας λοιπόν που είναι εδώ ο περιφερειάρχης, με τον οποίον επισκεφθήκαμε τον χώρο και διαπιστώσαμε ότι οι εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.

»Περιφέρεια και Δήμος σε αγαστή συνεργασία προσφέρουμε, αυτόν τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου, που ήταν αναγκαίος για την περιοχή μας, στους πολίτες.

»Τα γήπεδα που έχουμε δημιουργήσει για αντισφαίριση, καλαθοσφαίριση,  ποδόσφαιρο, ράγκμπι, αποτελούν εγκαταστάσεις αθλητικές, που περιλαμβάνουν επίσης φύτευση 4.000 δέντρων, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο.

»Ευχαριστούμε την Περιφέρεια για τη συμπαράστασή της και τη διοίκηση τη σημερινή, που αμέσως ανταποκρίνεται, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο, αλλά και την προηγούμενη διοίκηση που ενέταξε το έργο για τη χρηματοδότηση».  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet