Οι δήμαρχοι Πεντέλης και Παπάγου – Χολαργού παρέλαβαν από τον περιφερειάρχη Αττικής κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης
Print Friendly, PDF & Email
Ποιότητα Ζωής

Οι δήμαρχοι Πεντέλης και Παπάγου – Χολαργού παρέλαβαν από τον περιφερειάρχη Αττικής κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης

Στο πλαίσιο του προγράμματος για την ενίσχυση της ανακύκλωσης σε όλη την Αττική που υλοποιεί η Περιφέρεια, την Τετάρτη 27/5 ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, παρέδωσε 75 κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών στη δήμαρχο Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά και 60 κάδους στον Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Περιφέρειας και των Δήμων οι εσωτερικοί κάδοι ανακύκλωσης θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε δημοτικά και δημόσια κτήρια των περιοχών καθώς και στα σχολεία.

Η παράδοση στον Δήμο Πεντέλης

Στο δημαρχείο Πεντέλης υποδέχθηκαν τον κ. Πατούλη, εκτός από τη δήμαρχο, η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Λουκία Κεφαλογιάννη, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Π. Ηλιόπουλος και ο γ. γραμματέας του Δήμου, Γ. Καρβουνάκης.

Παραδίδοντας τους κάδους, ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσει η Αττική σε μία νέα «πράσινη» εποχή είναι να αλλάξει ο τρόπος που διαχειριζόμαστε ζητήματα που έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος. «Αιχμή αποτελεί ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τα στερεά απόβλητα» τόνισε και πρόσθεσε πως με επίκεντρο την ανακύκλωση η Περιφέρεια είναι αποφασισμένη να δώσει οριστική και βιώσιμη λύση στο ζήτημα.

«Με χαρά επισκέφθηκα σήμερα τον Δήμο Πεντέλης και συναντήθηκα με τη νέα και πολύ δραστήρια δήμαρχο κ. Δήμητρα Κεχαγιά. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό της ανακύκλωσης με συνέπεια και χωρίς χρονοτριβές. Σήμερα παραδώσαμε κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης και θα ακολουθήσουν οι καφέ κάδοι και τα σύγχρονα απορριμματοφόρα. Το 2020 είναι έτος ανακύκλωσης και, σε συνεργασία με τους Δήμους, προγραμματίζουμε πολλές δράσεις, προς αυτή την κατεύθυνση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά της, η κ. Κεχαγιά ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την πρωτοβουλία και την προσφορά των κάδων, επισημαίνοντας τα εξής: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που παραλαμβάνουμε σήμερα από την Περιφέρεια Αττικής τους εσωτερικούς κάδους ανακύκλωσης, με τους οποίους θα καλύψουμε τις ανάγκες δημόσιων κτηρίων αλλά και σχολείων, κατά προτεραιότητα. Αναμένουμε και τους καφέ κάδους για την ανακύκλωση των βιοαποβλήτων προκειμένου να στηρίξουμε συνολικά και αποτελεσματικά τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής».

Η παράδοση στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού

Στο Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού τους κάδους παρέλαβαν ο δήμαρχος Η. Αποστολόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας των κοινοτήτων Χολαργού και Παπάγου Β. Σιαμάνης και Δ. Οικονόμου, αντίστοιχα, και ο διευθυντής της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, Π. Αυγουστάκης.

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον κ. Αποστολόπουλο για τα σημαντικά βήματα που έχει κάνει ο Δήμος στον τομέα της ανακύκλωσης και επισήμανε τα εξής:

«Παραδώσαμε σήμερα σε έναν άξιο αυτοδιοικητικό και συνεργάτη μου για πολλά χρόνια, τον Ηλία Αποστολόπουλο, κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την προσπάθεια και να κερδίσουμε όλοι μαζί το στοίχημα να περάσουμε σε μία νέα εποχή και να μην θάβουμε σκουπίδια στη Φυλή. Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, μέσα από τις διαχρονικές προσπάθειες της δημοτικής αρχής, έχει πετύχει πολλά προς αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε δρόμο να διανύσουμε ακόμα προκειμένου όλοι μαζί να φτάσουμε στον στόχο μας, που είναι ένα καλύτερο και πιο υγιές περιβάλλον για τους πολίτες της Αττικής».

Ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού σε δηλώσεις του τόνισε: «Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη Αττικής για την παράδοση των κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης. Ο Δήμος μας έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση στα ζητήματα αυτά, καθώς ήδη έχουμε αύξηση κατά 25% στα ποσοστά υλικών που ανακυκλώνονται. Είναι βέβαιο ότι με τους νέους κάδους της Περιφέρειας θα αυξήσουμε ακόμα περισσότερα τα ποσοστά μας, έτσι ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε τον βασικό μας στόχο που είναι η μείωση των υλικών που στέλνουμε για ταφή στη Φυλή. Η Περιφέρεια Αττικής έχει κάνει ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα και εμείς είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε και να κάνουμε πιο πράσινη την πόλη μας».

το πλαίσιο της επίσκεψής του στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε, μαζί με τον δήμαρχο, το εργοτάξιο κατασκευής πολυϊατρείου και ΚΑΠΗ στην κοινότητα Παπάγου, καθώς και το γήπεδο ποδοσφαίρου, ένα έργο που έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας και προβλέπει παρεμβάσεις ανάπλασης και αναβάθμισης του χώρου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet