Στην παρουσίαση του προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης ο περιφερειάρχης Αττικής
Ποιότητα Ζωής

Στην παρουσίαση του προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης ο περιφερειάρχης Αττικής

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, με αντικείμενο την παρουσίαση του πιλοτικού προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης, «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης», στο οποίο μετέχουν πέντε δήμοι της χώρας και συγκεκριμένα οι Δήμοι Άνδρου, Ιωαννίνων, Καλλιθέας, Ναυπλίου και Νέας Σμύρνης.

Στη συνέντευξη Τύπου μετείχαν και τοποθετήθηκαν, επίσης, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λότσαρης, ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, αρμόδιος για θέματα ανακύκλωσης Βαγγέλης Πήχας, ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημ. Κωστούρος και ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης.  

Ο υπ. Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη και τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνη, για την εποικοδομητική συνεργασία στην προσπάθεια που καταβάλλεται και πρόσθεσε ότι πρέπει να πάψει η χώρα μας να είναι ουραγός στον τομέα της ανακύκλωσης. «Το ποσοστό ανακύκλωσης στη χώρα μας είναι σχεδόν 18%, όταν η νομική υποχρέωση της χώρας είναι να επιτύχει 50% ανακύκλωση έως το 2020, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ανέρχεται σε ποσοστό ανακύκλωσης 45%. Το αποτέλεσμα της μη επίτευξης του ποσοτικού στόχου ανακύκλωσης το 2020 θα οδηγήσει στην επιβολή προστίμων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη χώρα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά την τοποθέτηση του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του υπ. Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκου, να εφαρμοστεί πιλοτικό πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης σε συνεργασία με πέντε δήμους της χώρας, επισημαίνοντας ότι σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας εποχής στο ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων. «Προτεραιότητά μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας» ανέφερε και πρόσθεσε: «Σε αυτό το πλαίσιο εμείς ως Περιφέρεια Αττικής θα επενδύσουμε στην ανακύκλωση με πολιτικές και δράσεις που θα ανακοινώσουμε πολύ σύντομα. Στο επίκεντρο του σχεδιασμού μας είναι η δραστική μείωση των ποσοτήτων απορριμμάτων τα οποία θα καταλήγουν να θάβονται ανεπεξέργαστα και η σημαντική αύξηση της ανακύκλωσης».   

Στόχος μας είναι το 2020 να είναι έτος ανακύκλωσης ανέφερε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Το ζητούμενο δεν είναι να βρούμε που θα θάβουμε τα απορρίμματα, αλλά το πώς θα επιτύχουμε να μην τα θάβουμε».

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλει ουσιαστικά και ενεργά στο να ενισχύσουν τα ποσοστά της ανακύκλωσης και οι 66 Δήμοι της Αττικής υπογραμμίζοντας: «Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι έχουμε καθήκον απέναντι στα παιδιά μας, να συμβάλλουμε σε αυτή την προσπάθεια. Όσοι δεν ανακυκλώνουν θα είναι ντεμοντέ και θα έχουν μεγάλη ευθύνη απέναντι στις νεότερες γενιές, που περιμένουν από εμάς να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο και πιο υγιές αύριο. Σε αυτό το πλαίσιο είναι στις προτεραιότητες μας να γίνει η Αττική πρότυπο ευζωίας και υγείας»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet