Τα νησιά της Αττικής αγκάλιασαν το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης «The Green City»
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Τα νησιά της Αττικής αγκάλιασαν το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης «The Green City»

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των πολιτών που κατοικούν στα νησιά της Αττικής στο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης THE GREEN CITY της Περιφέρειας Αττικής και του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΔΣΝΑ, μόνο για τον Ιούλιο του 2022 συγκεντρώθηκαν 8 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών από όλη την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης σχολίασε σχετικά:

«Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τους πολίτες των νησιών της Αττικής μας που ειδικά μέσα στην τουριστική περίοδο έχουν επιδείξει υψηλό αίσθημα ευθύνης και στηρίζουν θερμά το πρόγραμμα μας The Green City, ενισχύοντας την ανακύκλωση στον τόπο κατοικίας τους. Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως στο δρόμο για να κάνουμε την Αττική πράσινη Περιφέρεια-Πρότυπο οι πολίτες είναι οι πιο ισχυροί μας συμπαραστάτες. Όλοι μαζί αναπτύσσουμε μια συμμαχία ευθύνης και ως  ενεργοί πολίτες συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος. Μέσα από την ανακύκλωση τα οφέλη μπορεί να είναι πολλαπλά, για το περιβάλλον, την υγεία, την οικονομία και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Κάνοντας ανακύκλωση γινόμαστε ο συνδετικός κρίκος μιας ισχυρής αλυσίδας μέσω της οποίας στοχεύουμε να κάνουμε την Αττική μια  πράσινη Περιφέρεια. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες, τους αντιπεριφερειάρχες, τα στελέχη της Περιφέρειας και τους εθελοντές που εργάζονται συστηματικά προκειμένου η γνώση της ανακύκλωσης να γίνει κτήμα των νέων και του συνόλου των πολιτών μας. Συνεχίζουμε».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet