Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής: Ατυχέστατη ανακοίνωση Πατούλη – ομολογία ανικανότητας
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής: Ατυχέστατη ανακοίνωση Πατούλη – ομολογία ανικανότητας

Με αφορμή την απάντηση της Περιφέρειας σε ανακοίνωση της παράταξης Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, όπου η τελευταία κάνει λόγο για «“μπλόκο” στην ανάθεση σε συγκεκριμένο δικηγόρο των αγωγών πολιτών σε Μάτι και Μάνδρα», ο συνδυασμός του πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού σημειώνει ότι «στην ανακοίνωση ομολογείται πως η Περιφέρεια παρέλειψε να στείλει φάκελο με τις απόψεις της στη μία και μόνη δίκη που έγινε για τη Μάνδρα τον Ιούνιο (από τις δεκάδες που εκκρεμούν) και ότι αυτό η διοίκηση το πληροφορήθηκε μόλις στις 8/9!».

«Μα πως να πληροφορηθεί ένα τόσο σημαντικό θέμα», συνεχίζει η Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, «όταν οι προτεραιότητές της είναι στο πώς θα διαχειρισθεί κανάλια τα οποία αφειδώς επιδοτεί (Attica), πώς θα βγάλει ο κ. περιφερειάρχης φωτογραφίες, ακόμα και για τις υπηρεσιακές συσκέψεις που κάνει, πώς θα γίνουν απευθείας αναθέσεις για… σκούπες και για άλλα διάφορα…»

Επιπροσθέτως, η περιφερειακή παράταξη αναφέρει ότι «η εκκρεμότητα δε της μίας και μόνης υπόθεσης που έχει προσδιορισθεί να δικαστεί στις 14/10/2020 για το Μάτι, δεν δικαιολογεί, σε καμία περίπτωση, την ανάθεση του συνόλου υποθέσεων που θα δικαστούν σε δύο ή τρία χρόνια, άρον-άρον, σε εξωτερικό δικηγόρο και μάλιστα έναντι αμοιβής εκατοντάδων χιλιάδων ή ακόμη και εκατομμυρίων ευρώ».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης, η παράταξη του πρώην περιφερειάρχη τονίζει:

«Για την ταμπακέρα, δηλαδή για το ακριβές ποσό της αμοιβής ουδέν μας λέει ο κ. Πατούλης. Τα δε υποστηριζόμενα ότι τέτοιες αμοιβές – εκατομμυρίων ευρώ – προβλέπει ως… υποχρεωτικές ο… κώδικας δικηγόρων μόνο το γέλιο προκαλούν… και φυσικά τον έλεγχο του εισαγγελέα και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

»Όσο για την εμπειρία του επιλεγέντος δικηγόρου, θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε πόσες παραστάσεις έχει κάνει ως τώρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τα Διοικητικά Δικαστήρια. Γιατί το μόνο που είναι γνωστό είναι ότι έχει εμπειρία δεκάδων αναθέσεων για νομικές υποθέσεις από τη… Δημοτική Επιχείρηση Αμαρουσίου κατά το διάστημα της δημαρχίας κ. Πατούλη… η έρευνα στο Διαύγεια είναι αποκαλυπτική…»

Τέλος, η Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής σημειώνει:

«Κατόπιν τούτων συνιστούμε στον κ. Πατούλη να ηρεμήσει και να ασχοληθεί στα σοβαρά με τα καυτά θέματα της Περιφέρειας Αττικής αφιερώνοντας λιγότερο χρόνο στην προσπάθεια προβολής του».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet