Αντικαπιταλιστική Ανατροπή: Εμπαιγμός και απαξίωση των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής
Πολιτική

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή: Εμπαιγμός και απαξίωση των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Για ακόμα μία φορά η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΠΕΣΥ) στις 29/7 καλείται να πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη αναφέρει η παράταξη Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική. Προσθέτει δε ότι το Σώμα καλείται με 31 θέματα στην ημερήσια διάταξη «εκ των οποίων περίπου για τα μισά έχει αποσταλεί η εισήγηση μαζί με την πρόσκληση, χωρίς να μπαίνουμε στη συζήτηση για το κατά πόσο οι εισηγήσεις σε πολλές περιπτώσεις είναι ανεπαρκείς και με ελλιπή στοιχεία».

Κατά την παράταξη, «αποδεικνύεται στην πράξη ότι η περιφερειακή αρχή και προσωπικά ο περιφερειάρχης συνειδητά επιλέγουν την πλήρη απαξίωση των συνεδριάσεων και την υποβάθμιση-ακύρωση της δυνατότητας συζήτησης για πολύ σοβαρά θέματα, προκειμένου να εξασφαλίσει τον έλεγχο του Περιφερειακού Συμβουλίου και των αποφάσεων, με αποτέλεσμα η οργάνωση της συζήτησης να καταλήγει, αντί για ουσιαστική συζήτηση, σε διεκπεραίωση, να δυσκολεύει όσο μπορεί τη διερεύνηση και προετοιμασία των παρατάξεων και να ακυρώνει τον έλεγχο και τη διαφάνεια».

Επίσης, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή υποστηρίζει ότι «η πρόφαση των μέτρων ασφάλειας λόγω κορωνοιού είναι αστειότητα όταν τα περισσότερα Περιφερειακά Συμβούλια έχουν αποκαταστήσει τις κανονικές διά ζώσης συνεδριάσεις. Πώς γίνεται η Βουλή, με 300 μέλη, να συνεδριάζει διά ζώσης και το Περιφερειακό Συμβούλιο να αρνείται η περιφερειακή αρχή να διεξάγει διά ζώσης συνεδρίαση;».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet