Αντικαπιταλιστική Ανατροπή: Ο Γ. Πατούλης προχωρά σε πραξικόπημα στις ηλεκτρονικές εκλογές κουρελιάζοντας το ΠΕ.ΣΥ.
Πολιτική

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή: Ο Γ. Πατούλης προχωρά σε πραξικόπημα στις ηλεκτρονικές εκλογές κουρελιάζοντας το ΠΕ.ΣΥ.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική καταγγέλλει τον περιφερειάρχη Αττικής ότι «φέρνει το Περιφερειακό Συμβούλιο προ τετελεσμένων», με αφορμή την απόφασή του να συνεδριάσει το Σώμα, κατόπιν αιτήματος 46 περιφερειακών συμβούλων, όσον αφορά στο ζήτημα της διεξαγωγής ηλεκτρονικών εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια, την ίδια ημέρα που έχει οριστεί ως ημερομηνία διεξαγωγής των προαναφερόμενων εκλογών.

Ειδικότερα, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Χωρίς ντροπή ο Πατούλης συγκαλεί το Περιφερειακό Συμβούλιο σήμερα 15/6, με θέμα την ακύρωση της διεξαγωγής των ηλεκτρονικών εκλογών, για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζόμενων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, όπως του ζήτησαν για πρώτη φορά στα χρονικά του Περιφερειακού Συμβουλίου, 46 περιφερειακοί σύμβουλοι από έξι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Μικρή λεπτομέρεια είναι ότι οι ηλεκτρονικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για σήμερα 15/6 και ξεκίνησαν από το πρωί.

Δηλαδή ο Πατούλης συγκαλεί το Περιφερειακό Συμβούλιο «κατόπιν εορτής»!!! Εξαντλεί το περιθώριο των έξι ημερών που του δίνει ο κανονισμός να υλοποιήσει το αίτημα (επικαλούμενος μάλιστα τη μέρα που πρωτοκολλήθηκε το αίτημα και όχι την ημερομηνία που αυτό εστάλη), ώστε να αποδεχτεί, έχοντας δημιουργήσει τετελεσμένα. Παραγνωρίζει εντελώς ότι ο κανονισμός προβλέπει τη σύγκληση του οργάνου εντός έξι ημερών -δηλαδή θα μπορούσε να το συγκαλέσει και την επομένη του αιτήματος.

Τόση είναι η δημοκρατία του περιφερειάρχη και ο σεβασμός στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, που δεν διστάζει να εμπαίζει απροκάλυπτα ολόκληρο το Περιφερειακό Συμβούλιο. Αυτό έγινε, άλλωστε, με άλλον τρόπο και στην τελευταία συνεδρίαση, όπου αρνήθηκε χωρίς αιτιολογία τη συζήτηση του θέματος που ζητήθηκε να μπει ως θέμα προ ημερήσιας διάταξης από πέντε παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στηρίζοντας, για άλλη μια φορά, την πλειοψηφία του στις κάθε είδους φασίζουσες ψήφους στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τους πρόθυμους «ανεξαρτητοποιημένους» της προσκολλήσεως…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet