Απέχει από τη συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ. Αττικής η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική
Πολιτική

Απέχει από τη συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ. Αττικής η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική

Δεν συμμετέχουν στη 13η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τετάρτη 29/7 οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική, καταγγέλλοντας τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι σχετικές συνεδριάσεις, καλεί δε τον πρόεδρο του Σώματος να φροντίσει να επανέλθει η κανονική διαδικασία των διά ζώσης συγκλήσεων του οργάνου.

Στη σχετική ανακοίνωσή τους οι Κώστας Τουλγαρίδης και Έλλη Αλεξίου αναφέρουν:

Στην ανακοίνωση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττικής/ Ανταρσία σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ στις 26/7/2020 θέσαμε αναλυτικά μια σειρά ζητήματα που αφορούν τη  λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και παρεμποδίζουν την ενημέρωση και προετοιμασία των παρατάξεων και την ολοκληρωμένη τοποθέτησή τους, ακυρώνουν τον έλεγχο και την διαφάνεια και τη δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης των περιφερειακών συμβούλων και των πολιτών, ενώ οδηγούν στην πλήρη απαξίωση των συνεδριάσεων και την υποβάθμιση ακύρωση της δυνατότητας συζήτησης. Αυτά στοχεύουν στο να εξασφαλίσει η περιφερειακή αρχή τον έλεγχο του Περιφερειακού Συμβουλίου και των αποφάσεων.

Ιδιαίτερα -με απτά παραδείγματα- αναδείξαμε το πόσο προσχηματικά επικαλείται η περιφερειακή αρχή τον κίνδυνο μετάδοσης της Covid-19, για να συνεχίσει αναιτιολόγητα την διαδικασία των συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη.

Δεδομένου ότι αγνοήθηκαν τόσο οι παρατηρήσεις μας όσο και οι παρατηρήσεις των άλλων παρατάξεων που πήραν θέση για το θέμα αυτό, δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε στη 13η συνεδρίαση στις 29/7, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την έμπρακτη και έντονη διαμαρτυρίας μας. Σας καλούμε να οργανώσετε την επόμενη συνεδρίαση με κανονική διά ζώσης συνεδρίαση και με όλες τις προϋποθέσεις που προβλέπεται.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet