Γ. Σγουρός για Γ. Πατούλη: Τάζει σε όλους και οδηγεί την Περιφέρεια σε αδιέξοδο
Πολιτική

Γ. Σγουρός για Γ. Πατούλη: Τάζει σε όλους και οδηγεί την Περιφέρεια σε αδιέξοδο

«Την τακτική της άκρατης και αλόγιστης υπερδέσμευσης των πόρων της Περιφέρειας με τον ορατό, άμεσο και βέβαιο κίνδυνο σε πολύ λίγο καιρό να βρεθεί προ οικονομικού αδιεξόδου, συνεχίζει η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής» υποστηρίζει ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.

«Ακολουθώντας πιστά την τακτική της προκατόχου της -που κατά τα άλλα κατήγγειλε- η διοίκηση της Περιφέρειας προχώρησε στη 2η μέσα στο 2020 τροποποίηση του προγράμματος εκτελεστέων έργων, εντάσσοντας 90 νέα έργα προϋπολογισμού 132 εκατ. ευρώ, απεντάσσοντας 32 έργα προϋπολογισμού 18,4 εκατ. ευρώ, περίπου, και μεταφέροντας στο ΠΔΕ 1 έργο 21,7 εκατ. ευρώ. Αύξησε δηλαδή τον προϋπολογισμό των έργων κατά 11 εκατ. ευρώ, που καταλήγει να είναι 2,122 δισ. ευρώ», υποστηρίζει η περιφερειακή παράταξη Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο κ. Σγουρός επισημαίνει: «Από το 2014 μέχρι σήμερα βιώνουμε μια επαναλαμβανόμενη φαρσοκωμωδία. Αναρωτιέται κανείς πώς θα πληρωθούν οι ήδη υπογεγραμμένες συμβάσεις που ξεπερνούν τα 490 εκατ. ευρώ, όταν το Ταμείο δεν διαθέτει παρά πάνω από  250 εκατ. ευρώ; Πώς θα υλοποιηθεί το μεγαλεπήβολο σχέδιο των 2,122 δισ. χωρίς χρήματα;

»Τελικά όποιος προλάβει θα εκταμιεύσει τα υπόλοιπα του Ταμείου και κάποιοι θα μείνουν με τον μουτζούρη; Η παράταξή μας είναι υποχρεωμένη να καταγγείλει αυτή την ανερμάτιστη πολιτική, που αποδεικνύει ότι ορισμένοι δεν διδάχτηκαν τίποτα παρά τα 10 χρόνια σκληρών μνημονίων».

Και ο πρώην περιφερειάρχης καταλήγει στις δηλώσεις του:

«Οι πόροι της Περιφέρειας είναι φόροι που πληρώνουν οι πολίτες. Όποιος διαχειρίζεται τα χρήματα αυτά με τη λογική του όσα πάνε και όσα έρθουν θα μας βρει απέναντί του. Η τακτική της άκρατης εγγραφής έργων είχε καταγγελθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μόλις πρόσφατα, σε προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο ίδιος ο κ. Πατούλης κατήγγειλε ότι η κ. Δούρου έχει φουσκώσει το Πρόγραμμα και έχει δεσμεύσει την Περιφέρεια Αττικής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet