Γ. Σγουρός: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τις εκλογές στην Aυτοδιοίκηση ζητά το ΠΕ.ΣΥ. Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Γ. Σγουρός: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τις εκλογές στην Aυτοδιοίκηση ζητά το ΠΕ.ΣΥ. Αττικής

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, όπως ενημερώνει το γραφείο Τύπου της παράταξης Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, με επικεφαλής τον πρώην περιφερειάρχη Αττικής, περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Σγουρό.

Ειδικότερα, ο συνδυασμός αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

«Στραπάτσο» για τη διοίκηση Πατούλη, χθες το βράδυ (26/5/2021) στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, σχετικά με τον εκλογικό νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Κατά τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σχετικά με τον νέο νόμο, σύσσωμη η αντιπολίτευση αποδέχτηκε την πρόταση του Γιάννη Σγουρού να ζητηθεί η απόσυρσή του (σχεδόν ίδια θέση είχαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης), ώστε να γίνει σοβαρός και ουσιαστικός διάλογος με τη συμμετοχή όλων των αυτοδιοικητικών φορέων.

Το κοινό μέτωπο της αντιπολίτευσης είχε σαν κομβικά σημεία αντίθεσης με το προτεινόμενο νομοσχέδιο τα παρακάτω:

  1. Την εκλογή περιφερειάρχη ή δημάρχου με 43%, που περιορίζει την αναγκαία λαϊκή νομιμοποίηση που έδινε το 50% +1.
  2. Το επαχθές όριο/κόφτη του 3% το οποίο εάν εφαρμοσθεί θα οδηγήσει εκτός Περιφερειακού Συμβουλίου τις πέντε από τις 10 σημερινές παρατάξεις (με χιλιάδες ψηφοφόρους).
  3. Τον περιορισμό της εκπροσώπησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο των γυναικών.
  4. Την μείωση κατά 30% του αριθμού των περιφερειακών συμβούλων (Από 101 σε 71!).

Το ψήφισμα που τέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου, εγκρίθηκε μετά από πολύωρη συζήτηση με ψήφους 51 υπέρ ενώ μόλις 44 υπερψήφισαν το ψήφισμα που εισηγήθηκε η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής. 

Ο Γιάννης Σγουρός σχολιάζοντας το χθεσινό ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής τόνισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψιν της την πλειοψηφική κρίση του Περιφερειακού Συμβουλίου της μεγαλύτερης πληθυσμιακά Περιφέρειας της χώρας και να μην προχωρήσει σε αλλαγές που υπαγορεύονται από μικρομματικές σκοπιμότητες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet