Γ. Σγουρός: Συνεργασία για τα οφίτσια δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουμε
Πολιτική

Γ. Σγουρός: Συνεργασία για τα οφίτσια δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουμε

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι Ένα» του Πειραιά και την εκπομπή «Αντίσταση κατά της Αρχής» του Γιάννη Κλάδη και του Νίκου Σηφάκη, φιλοξενήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Ο κ. Γ. Σγουρός μίλησε για:

  • Τους λόγους που δεν ευοδώθηκε συνεργασία μεταξύ της παράταξής του και του κ. Γιώργου Πατούλη:

«Εξ αρχής είπα στον κ. Πατούλη ότι για να υπάρξει συνεργασία για το καλό της Αττικής πρέπει να επιτευχθεί προγραμματική σύγκλιση. Μόνο έτσι θα δρομολογηθούν λύσεις στα προβλήματα της Αττικής. Έγιναν για τον σκοπό αυτό θεματικές συναντήσεις και ο κ. Πατούλης δεσμεύτηκε να προετοιμάσει άμεσα ένα καταρχήν κείμενο αρχών. Το κείμενο αυτό δεν εστάλη ποτέ. Τελικά αντί του δύσκολου, αλλά σωστού δρόμου, επέλεξε τον εύκολο δρόμο, να έλθει δηλαδή σε υπόγεια συμφωνία με μέλη της παράταξής μας, που ήδη ανεξαρτητοποιήθηκαν και ήδη κάποιοι έλαβαν έμμισθες θέσεις αντιπεριφερειαρχών. Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Πάντως για εμάς διοίκηση σημαίνει να λύνεις προβλήματα και όχι να νέμεσαι την εξουσία. Έτσι μάθαμε να λειτουργούμε στην Αυτοδιοίκηση εδώ και 20 χρόνια. Έχουμε καθαρό το μέτωπό μας. Συνεργασία για τα οφίτσια δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουμε με ομόφωνη απόφαση της παράταξής μας».

  • Την απόφαση της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής να χρηματοδοτήσει και να εξαγοράσει χρόνο από το Attica TV για την προβολή της:

«Ο ρόλος της Περιφέρειας είναι αναπτυξιακός και δεν είναι σωστό να ξοδεύονται άσκοπα χρήματα για την προβολή της, όταν υπάρχει η δημόσια τηλεόραση και όταν μάλιστα υπάρχουν και άλλοι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί. Δεν είναι δυνατόν να στερούνται χρήματα από τους Έλληνες φορολογούμενους, τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, από την υγεία, την πρόνοια, την παιδεία, την ασφάλεια, για τέτοιες δράσεις ή για να γίνεται η Περιφέρεια χορηγός σε διάφορες εκδηλώσεις και η ανεργία να είναι σε υψηλά επίπεδα»

Ο κ. Σγουρός πρόσθεσε, μάλιστα, ότι: «Μετά από 10 χρόνια μνημονίων ορισμένοι εξακολουθούν να λειτουργούν ως κοτζαμπάσηδες της Αυτοδιοίκησης και να πετάνε τα λεφτά δεξιά και αριστερά κατά το δοκούν. Η Περιφέρεια Αττικής δεν είναι η κότα που κάνει τα χρυσά αυγά. Η χώρα μας δεν έχει καμία ελπίδα με τέτοιες λογικές και πολιτικές. Είμαστε πάγια και σταθερά απέναντί τους».

Αναφέρθηκε, επίσης, στην απλή αναλογική που έγινε ενισχυμένη για λόγους κυβερνησιμότητας. Παρόλα αυτά τόνισε ότι υπάρχουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πλειοψηφίες εύθραυστες και δεν υπάρχει η πολιτική συνοχής που ισχύει στην Ευρώπη, αλλά ούτε και καθαρές συνεργασίες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet