Δύναμη Ζωής: Η δημοκρατία ξανά στο στόχαστρο της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής – Τώρα θέλει να ελέγξει το Υπηρεσιακό Συμβούλιο
Πολιτική

Δύναμη Ζωής: Η δημοκρατία ξανά στο στόχαστρο της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής – Τώρα θέλει να ελέγξει το Υπηρεσιακό Συμβούλιο

Η περιφερειακή παράταξη Δύναμη Ζωής, με επικεφαλής την τέως περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, καταγγέλλει τη διοίκηση της Περιφέρειας για «μεθόδευση στην ανάδειξη των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο», σημειώνοντας ότι «για πολλοστή φορά η περιφερειακή αρχή καταπατά τις δημοκρατικές διαδικασίες».

Ειδικότερα, η Δύναμη Ζωής αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Στα παλαιότερα των υποδημάτων της γράφει, για πολλοστή φορά, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Σήμερα, η αφορμή είναι η ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο: η διοίκηση μεθοδεύει τον έλεγχό του.

Συγκεκριμένα: ενώ είναι νωπή ακόμη η μελάνη του ΦΕΚ Α’ 96/11.06.2021 στο οποίο δημοσιεύτηκε ο Ν.4807/2021 «Θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας, διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις», στο άρθρο 29 του οποίου ορίζεται ότι η θητεία των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων παρατείνεται εκ νέου έως την 31η Οκτωβρίου 2021.

Ενώ η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός φαίνεται ότι προσπαθούν να αποφύγουν ένα ακόμη «φιάσκο» τύπου Κεραμέως, με την ηχηρή (95%) αποχή των εκπαιδευτικών, για να διεξαχθούν οι εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων με διά ζώσης παρουσία, όπως αναφέρει και το ψήφισμα της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την προκήρυξη εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία στην Περιφέρεια Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet